Hashtag: #kakimakan

160,814 Posts

Top Posts

Picit LOVE ye kak ❤️ • • • • • Resepi Creampuff Comel Bahan-Bahan: (16 biji size comel) 200ml air 1cwn tpg gandum (diayak) 1/4 cwn butter esen vanilla pewarna kuning 2 biji telur gred B Cara Buat: 1. Masukkan 200ml air ke dalam periuk. Kemudian diikuti dengan butter, beberapa titik esen vanilla dan pewarna kuning. Biarkan mendidih beberapa minit dengan api kuat. 2. Setelah itu, tutup api dan masukkan tepung gandum yang telah diayak. Kacau sehingga menjadi doh yang tak melekat di tepi periuk. 3. Sejukkan doh setengah jam. Masukkan telur sebiji-sebiji ke dalam doh dan kacau guna senduk kayu/mixer sehingga menjadi adunan yang likat (Choux pastry). 4. Msukkan adunan ke dalam acuan/nozzle dan pipe kan ke dulang pembakar. Bakar pada suhu 200c selama 25 mnit api bawah. Dan suhu 150c api atas untuk 10 mnit terakhir. 5. Setelah siap boleh masukkan inti kesukaan sperti cream kastard, cream cheese, atau vanilla cream. Inti Kastard Bahan-Bahan: 2 sudu mkn tpg kastard 2 sudu mkn gula 1 1/3 cwn susu segar/susu cair 1 sudu teh esen vanilla 2 sudu teh butter Cara Buat: 1. Masukkan semua bahan hingga pekat menggunakan whisk dengan api kecil. Padamkan api. Masukkan pula esen vanilla dan butter. Kacau sebati dan biarkan sejuk. 2. Masukkan ke dalam piping bag untuk dipaipkan ke dalam creampuff. Selamat mencuba. Resepi Oleh: Syaza Atieyra . Jom follow @resipicake 🥧

  • 364
  • 3
  • 12 Hours ago

Picit LOVE ye kak ❤️ • • • • • 🌹AISKRIM HOMEMADE🌹 - 1 tin susu cair - 1/4 tin susu pekat(kalau suka manis,boleh lebihkan) - sedikit esen vanilla - 1 sudu besar ovallete Pukul semua bahan sehingga kembang. Bahagikan kepada beberapa warna dan layerkan. Nak tambah flavour pon boleh. Simpan di dalam peti sejuk beku semalaman. Sedia di makan😋 SELAMAT MENCUBA . Jom follow @resipicake 🥧

  • 555
  • 2
  • 1 Day ago

Picit Like ye kak ❤️ • • • • • • Resepi Sambal Kentang & Ikan Bilis Goreng Rangup! Simple je.. 😋 Bahan2 : *kentang *ikan bilis *bawang merah *cili padi *belacan (optional) *kentang potong nipis, kemudian digoreng. *ikan bilis digoreng. *cili padi, bawang merah & belacan ditumbuk/blend kasar kemudian tumiskan hingga agak garing. *perasakan dgn sedikit garam & gula. *dah siap masak tunggu sejuk sedikit, last baru masukkan ikan bilis & kentang yg dah digoreng. gaul rata. siap 😊 Kredit Resepi: Nabilah Zuillkipli Jom Jom Follow kak @resepikitchen @resepikitchen

  • 1,218
  • 11
  • 1 Day ago

Picit LOVE 💝💝💝 dulu ye kak 💯 . . Siape suka ni ??? Cistat nutella.. sebelum dan selepas.. Credit miezasamian ... . . Jom follow @resipicake 🥧

  • 1,101
  • 3
  • 5 Days ago

Picit LOVE 💗 dulu ye kak • • • • • • Chocolate cake guna acuan lompang jer, hasil idea2 dari dalam group masakan juga, seronok btul buat dia. Mudah kerja gitu😜😋😋 . Resepi coklat cake moist🍰🍫 . 1cawan serbuk koko 1cawan susu pekat 1cawan susu cair/fullcream 1cawan gula 1cawan butter cair/minyak masak 5biji telur Mixer kan sampai gebu👆👆 Tambah 1 ¼ selfrising flour Sy guna cawan matrik je lebih kurang size cawan mnum kopi tu. Sapukan minyak pada acuan lompang, masuk ¾ adunan cake dalam acuan, kukus selama 20 mnit atau shingga masak. Susun kek dalam box Topping 250g compound choc 50ml minyak 20g susu pekat Double boiler sampai cair. Kek yg dah susun, boleh terus dicurahkan topping coklat tadi, Sy pakai sudu je boh coklat atas satu2 kek. Coklat piping hiasan tu sy pakai choc spread yg pakai dalam bomboloni je. . Kredit: Nurul Athira follow 👉 @resepisedapsangat follow 👉 @resepisedapsangat #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  • 609
  • 2
  • 16 Hours ago

Picit LOVE 💗 dulu ye kak • • • • • • Resepi Bahan Laksam 3 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung gandum 5 cawan air suam (3 air panas + 2 cawan air biasa) 1/2 sudu kecil garam Cara membuatnya Satukan semua bahan kacau sehingga tak bergentel, panaskan kukusan letakkan tudung periuk atau dulang kecil, letakkan sedikit minyak masukan 2 senduk bancuhan dan kukus sehingga masak lebihkurang 2 ke 3 minit angkat dan gulung. Bahan Kuah 1 kg ikan kembung direbus / ambil isi / di kisar / simpan air rebusan 2 cawan santan 1 sudu besar lada hitam 10 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih 2 batang serai di ketuk 1 inci halia 3 keping asam keping Garam dan gula secukup rasa Cara memasaknya Kisar bawang merah, putih, halia dan lada hitam, masukkan dalam periuk, masukkan santan dan isi ikan yang di kisar bersama air rebusan ikan. Didihkan dengan api yang sederhana, masukan asam keping, garam dan sedikit gula. Bila sudah cukup rasa dan pekat boleh lah di tutup api. Bahan Ulam 1 biji timun 5 urat kacang panjang 1 kuntum bunga kantan 7 tangkai daun kesum ½ cawan taugeh Sambal belacan Cara membuatnya 1. Semua ulam-ulam di hiris kecil 2. Ambil laksam secukupnya, tambahkan ulam di atas dan curahkan kuah. 3. Laksam sudah boleh di nikmati . follow 👉 @resepisedapsangat follow 👉 @resepisedapsangat #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  • 704
  • 3
  • 1 Day ago

Picit LOVE 💗 dulu ye kak • • • • • • Sosej Jagung Kentang try buat gna kentang plak hari ni resepi dri youtube .. sebelum Ni gna bancuhan tepung.. makan secucuk pun dah kenyang.. Resepi Kentang⁣ 1) kentang direbus (lenyekkan dia)⁣ 2) Daun bawang⁣ 3) Sosej potong kecil2( rebus dlu sblum potong)⁣ 4)garam⁣ 5)secukup rasa⁣ ⁣ Bahan cucuk⁣ 1)Keju mozarella⁣ 2)Sosej(rebus dlu)⁣ 3)cheddar ( balut dkat Sosej)⁣ ⁣ Cara2 penyediaan⁣ 1)satukan semua bahan kentang.⁣ 2) balut Sosej dngan kentang⁣ 3) celup dalam telur⁣ 4) Salut guna breadcrumb⁣ 5)sejukkan dlm peti selama 20 minit⁣ 6) goreng dngan api yg perlahan⁣ ⁣ Selamat mencuba😉⁣ ⁣ Credit : Fatin Nazaruddin⁣ . follow 👉 @resepisedapsangat follow 👉 @resepisedapsangat #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  • 635
  • 16
  • 1 Day ago

Picit Like ye kak ❤️ • • • • • • Salad buah segar dan sejukkk. Resepi dalam gambar. Potong 3 biji epal hijau, 3 biji epal merah, anggur takyah potong k. Then gaul semua bahan dalam gambar tu. Masukkan kismis dan gaul bagi rata. Masuk peti supaya lagi sejuk . Saya letak lebih sos dressing tu sebab bagi masam dan wangi. Susu cair letak sikit bagi creamyyyy. Yogurt saya letak sebekas yang kecik, nak masam lagi boleh letak lebih. Mayonis saya letak tak sampai sesudu. Bau epal nanti wangiii sangat bila dah gaul sebati. Nyummeh! Lagi sedap kalau ada badam cincang tu. Tabur sekali. Sedap tak terkata. Hari ke-4 saya letak peti bawah buah masih cantik dan tak hitam. Ruqayyah Farhani . Jom follow @resepimasaksedap

  • 525
  • 6
  • 1 Day ago

Recent Posts

Salam subuh semua🌷 . Nak belajar cara diet yang betul? Join Program Diet Get Fit Now Online, platform terbaik anda utk dptkan berat ideal dan kesihatan yang lebih baik. Tak perlu berlapar. Boleh makan nasi. Resepi diet yang enak2 pun disediakan berserta video tutorial masakan. Ada video kombo home workout jugak. Pantauan dan guide dari coach sepanjang masa. Group support yg sangat membantu . DM @coach.anaandy utk info lanjut tentang program.😍 . 🔊🔊🔊 PENDAFTARAN BAGI SESI JANUARI 2020 DIBUKA SECARA RASMINYA. YANG TERLEPAS PELUANG NAK JOIN DI MUSIM LALU, REBUT PELUANG NI CEPAT2. BOLEH WASAP SAYA ATAU DM TEPI YE . 10 SLOT DIBUKA HARI INI. CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!! . Fast response : klik link wasap di bio Ig @coach.anaandy . MUDAHNYA KURUS DENGAN ILMU, COACH DAN GROUP SUPPORT👍 . #getfitnowline #teamanaandy #sayanakkurus #jomkurus #tipsdiet #dietmalaysia #turunberat  #tahanlapar #kevinzahri #jomsihatdancantik #menudiet #onlineshopping #sghalalfood #gengmakan #plussizemalaysiaonline  #foodbrunei #bazaarpaknil #atkins #fattzura #resepi #gengcikgu #dramasweetdreams #dietseimbang #gengkuatmakan #kakimakan #bajumuslimah #penangkini #misimengecil  #resepiviral #mirafilzah

  • 0
  • 0
  • 12 Minutes ago

Picit LOVE ye kak ❤️ • • • • • Kek Span Marble... Lembut dan gebu 😋⁣ ⁣ Bahan2nya... 3 biji telur*⁣ ½ cawan gula*⁣ 1 sb ovalete*⁣ 1 sk esen vanilla*⁣ ¾ cawan tepung gandum*⁣ 1 sk baking powder*⁣ ¼ cawan susu cair*⁣ Secubit garam*⁣ 3 sb minyak masak⁣ 1 sb serbuk koko⁣ ⁣ Cara2nya... Mix semua bahan2 bertanda* sehingga putih gebu... matikan mixer, masukkan minyak masak n gaul sampai rata⁣ Bahagikan adunan menjadi 2 bahagian,satu bahagian dicampurkan dgn serbuk koko dan satu bahagian lagi warna asal... Tuangkan adunan ke dlm loyang bersaiz5@6 yg telah disapu dgn butter atau dilapik dgn baking paper secara selang seli sehingga habis...⁣ Bakar selama 35 hingga 40 minit dgn suhu 170°c@180°c,api atas bawah atau bergantung pd oven masing2.⁣ ⁣ Kredit: ‎Imah Rahman‎⁣ .⁣ Jom follow @resepi_iamudah 🥧

  • 10
  • 1
  • 24 Minutes ago

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIL" dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. #resepinspirasi #kenyangirl #sukamakan #jommakan #masakanmelayu #sedap #makanmakanmakan #makananviral #makanterusss #makanapa #keluarmakan #sayasukamakan #gagaldiet #jjcm #nasilemak #pelayaran #sayamasak #medan #sedapgiler #jjcm2018 #foodpornmedan #jjcmtv3 #terengganu #jalanjalancarimakan #kakimakan #akusuka #utmskudai #kebayatradisional #kebayacantik #kebayainspirasi

  • 1
  • 0
  • 25 Minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 69
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 29
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 20
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 20
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 37
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 41
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 91
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 38
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 30
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 26
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 22
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 18
  • 0
  • 4 Hours ago

Bila KAMI keje lewat mlm pun jadi! Open table..😋 Jambu Air Kak Nora cicah sambal! Bijak klau knal tangan sapa tu 😜 #SambalIkanBilisLimauKasturi #NerinaElliStyle #IkanBilisLimbang #Viral #Nyummy #KakiMakan

  • 2
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 66
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 51
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 53
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 51
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 58
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 18
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 136
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 83
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 30
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 76
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 36
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 47
  • 0
  • 5 Hours ago

Selamat Malam dan Bertindak . HANYA ORANG YANG BERAT BADAN BERLEBIHAN AKAN FAHAM APA YG DILALUI😢 . Bestnye kan bila solat dah tak sakit tangan tak sakit kaki lutut 😍 . Sebab tu lah kita kena dapatkan berat ideal. Bukan untuk senang pakai baju aje tapi supaya MUDAH beribadah. . InsyaAllah sama2 kita usaha dapatkan berat badan ideal kerana Allah ya ☺️ . Hidup ni kan ada pilihan. Nak turunkan berat badan dengan berkesan? Jom saya ajar cara membuat pilihan makanan yg betul😉😎 . . Dengan rasminya INTAKE JANUARI ✅ TELAH DIBUKA SEKARANG. Slot limited. Sebab kita mahukan result. . UNTUK PERTANYAAN DAN DAFTAR PROGRAM ADVANCE COACHING POWERFIT MALAYSIA . 📲(klik link di bio ig @meeza.azhar untuk direct whatsapp) atau wasap 0133400314 . 💯 Personal coach 1 to 1. 💯 Resipi sihat. Mealplan zig zag kalori. 💯 WhatsApp group support. 💯️ Daily topik pemakanan. 💯 Daily nutrition. 💯️ Home workout video 💯 100% online . . . . #ariani #arianiootd # duckscarves #tipsdiet #infodiet #happy #healthy #cantik #kurustanpaberlapar #jomkurus #kurus #dietseimbang #nakkurus #sukakurus #sayasukamakan #eatclean #tipskurusmudah #tipskuruscepat #cabarankurus #dietmalaysia #dietkirakalori #kalorimakanan #fitmalaysia #whi #kebaya #bajuplussize #kakimakan #jomcantik #fitonlineforum #dramasweetdreams #teamonlinekurusdaridapur

  • 4
  • 0
  • 6 Hours ago

PADA UMUR 30an, dikatakan adalah diri kita semasa di syurga nanti . Masyaallah tabarokallah, sib baik masa usia ini kakak nampak tertarik menarik kan.. kurus tiada lelemak... hahaha gelak besar rasanya . Pada usia ini lah body idaman kita kan... masa nih anak kakak dah ada 2 org . berat kakak naik selepas bersalin anak ke 3 dan ia tidak terkawal dgn amalan permakanan tidak dijaga..teruk rasa masa tu.. . Cing!!!... dan sekarang kakak berusaha ke arah itu, makin hampir insyaallah . . . . . Coach Azila +60126642948 Personal Online Coaching @azilasra . . Ok sekarang secara RASMINYA kakak open pendaftaran bagi sesi JANUARI 2020 untuk daftar segera klik link di bio ig @azilasra untuk direct whatsapp 🔥🔥🔥🔥. . Turn on notification anda,agar anda tidak ketinggalan dengan posting tips2 atau info daripada kakak tau! . Share n tag kawan-kawan anda.. . Nak turun berat badan dengan ilmu pemakanan yg betul ? Mudahnya KURUS bila ada coach,ILMU dan TEAM SUPPORT. . . . . . #teampowerfitmalaysia #tipsdiet #infodiet #happy #healthy #cantik #kurustanpaberlapar #jomkurus #kurus #dietseimbang #nakkurus #sukakurus #sayasukamakan #teampowerfitmalaysia #eatclean #tipskurusmudah #tipskuruscepat #cabarankurus #dietmalaysia #dietkirakalori #kalorimakanan #fitmalaysia #whi #kebaya #bajuplussize #kakimakan #jomcantik #fitonline #dramasweetdreams #adelleasofea

  • 14
  • 0
  • 6 Hours ago

Jom komen “DM Saya” UNTUK PERTANYAAN DAN DAFTAR PROGRAM ADVANCE COACHING POWERFIT MALAYSIA . Yana 📲(klik link di bio ig @yana.baharudin untuk direct whatsapp) (perempuan sahaja) . 🛎 menu sihat , cara masak dan resepi tanpa berlapar, workout berkesan online dan juga step by step bantuan dari coach dan group support. . . ➡️Sesi intake terbaru di buka utk 🏆Transformasi 30 Hari (secara online dan dari rumah sendiri) (limited slot kerana kami mahukan result). . . . #tipsdiet #infodiet #happy #healthy #cantik #kurustanpaberlapar #jomkurus #kurus #dietseimbang #nakkurus #sukakurus #sayasukamakan #teampowerfitmalaysia #eatclean #tipskurusmudah #tipskuruscepat #cabarankurus #dietmalaysia #dietkirakalori #kalorimakanan #fitmalaysia #whi #kebaya #bajuplussize #kakimakan #jomcantik #fitonlineforum #dramasweetdreams

  • 10
  • 0
  • 6 Hours ago

TOKSIN NIH ADALAH RACUN DALAM BADAN KITA . Ini tanda2 badan kita ada toksin, cara nak mengatasinya samada jaga permakanan atau ambil supliment yang betul . Nak senang jaga jer permakanan. Bukan jaga makan tuh korang kena berlapar.. tapi tukar apa yg kita mkn . Contohnya; roti wholemeal berbanding roti putih... nasi yang rendah GI... elakkan makan dgn kuah banjir . . . . . Coach Azila +60126642948 Personal Online Coaching @azilasra . . Ok sekarang secara RASMINYA kakak open pendaftaran bagi sesi JANUARI 2020 untuk daftar segera klik link di bio ig @azilasra untuk direct whatsapp 🔥🔥🔥🔥. . Turn on notification anda,agar anda tidak ketinggalan dengan posting tips2 atau info daripada kakak tau! . Share n tag kawan-kawan anda.. . Nak turun berat badan dengan ilmu pemakanan yg betul ? Mudahnya KURUS bila ada coach,ILMU dan TEAM SUPPORT. . . . . . #teampowerfitmalaysia #tipsdiet #infodiet #happy #healthy #cantik #kurustanpaberlapar #jomkurus #kurus #dietseimbang #nakkurus #sukakurus #sayasukamakan #teampowerfitmalaysia #eatclean #tipskurusmudah #tipskuruscepat #cabarankurus #dietmalaysia #dietkirakalori #kalorimakanan #fitmalaysia #whi #kebaya #bajuplussize #kakimakan #jomcantik #fitonline #dramasweetdreams #adelleasofea

  • 31
  • 1
  • 6 Hours ago

Cili Padi 🌶🌶 Smoga btahan smggu lg 😆#NerinaElliStyleCooking #SarawakStyle #LimbangStyle #CiliPadi #KakiMakan

  • 3
  • 0
  • 6 Hours ago

DULU SAMPAI BERDIRI TIDUR 🤭🤪 Kisah kak lis lost hampir 20 kg . Kini lebih awet muda dan sihat. Masuk 2020 sgn badan baru Syukur UNTUK PERTANYAAN DAN DAFTAR PROGRAM ADVANCE COACHING POWERFIT MALAYSIA . Yana 📲(klik link di bio ig @yana.baharudin untuk direct whatsapp) (perempuan sahaja) . 🛎 menu sihat , cara masak dan resepi tanpa berlapar, workout berkesan online dan juga step by step bantuan dari coach dan group support. . . ➡️Sesi intake terbaru di buka utk 🏆Transformasi 30 Hari (secara online dan dari rumah sendiri) (limited slot kerana kami mahukan result). . . . #tipsdiet #infodiet #happy #healthy #cantik #kurustanpaberlapar #jomkurus #kurus #dietseimbang #nakkurus #sukakurus #sayasukamakan #teampowerfitmalaysia #eatclean #tipskurusmudah #tipskuruscepat #cabarankurus #dietmalaysia #dietkirakalori #kalorimakanan #fitmalaysia #whi #kebaya #bajuplussize #kakimakan #jomcantik #fitonlineforum #dramasweetdreams

  • 9
  • 1
  • 6 Hours ago

12.12 SPECIAL PROMOTION!!! 🤩 . Jom coach nak kongsi ilmu penting dengan korang semua tapi coach nak yang betul betul nekad, serious and komited je! Ilmu bukan untuk yang nak cuba cuba semata ya. Sebab ilmu and teknik yang coach nak share ni... alhamdulillah terbukti berkesan. Kalau betul buat, insyaallah jadi! 🔥 . Komen "DM saya" sekarang untuk dapatkan special promo ni! Untuk yang serious je tau!! Jom ramai ramai turun berat badan untuk azam tahum baru!! Azam 2020 !!! . 🧕🏻@wanzu_fitmama 📱018-2510715 . #kfoc #jomkurus #nakkurus #nakdiet #jomsihat #fitandfun #getfit #turunberatbadan #mediaprima #astrogempak #era #sayanakkurus #dietatkins #ejenalithemovie #hantarankahwin #kurussihat #azam2020 #resepiharian #sukamakan #sukamasak #kakimakan #nakkurus #tipskurus #gegarvaganza2019 #sinarfm #sinarkongsi #wanitahariini #nasilemakkopiotv9 #meletop #cintakokocoklat

  • 3
  • 0
  • 6 Hours ago

Kalau nak hilangkan pipi pau, kena kuruskan badan dulu. Sis ni dah berjaya buktikan yang program diet online ni bkn sahaha dapat hilangkan ketembunan di wajah, tp dapat tukar saiz baju lebih kecil . Program Diet Get Fit Now Online, platform terbaik anda utk dptkan berat ideal dan kesihatan yang lebih baik. Tak perlu berlapar. Boleh makan nasi. Resepi diet yang enak2 pun disediakan berserta video tutorial masakan. Ada video kombo home workout jugak. Pantauan dan guide dari coach sepanjang masa. Group support yg sangat membantu . DM @coach.anaandy utk info lanjut tentang program.😍 . 🔊🔊🔊 PENDAFTARAN BAGI SESI JANUARI 2020 DIBUKA SECARA RASMINYA. YANG TERLEPAS PELUANG NAK JOIN DI MUSIM LALU, REBUT PELUANG NI CEPAT2. BOLEH WASAP SAYA ATAU DM TEPI YE . 10 SLOT DIBUKA HARI INI. CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!! . Fast response : klik link wasap di bio Ig @coach.anaandy . MUDAHNYA KURUS DENGAN ILMU, COACH DAN GROUP SUPPORT👍 . #getfitnowline #teamanaandy #sayanakkurus #jomkurus #tipsdiet #dietmalaysia #turunberat  #tahanlapar #kevinzahri #jomsihatdancantik #menudiet #onlineshopping #sghalalfood #gengmakan #plussizemalaysiaonline  #foodbrunei #bazaarpaknil #atkins #fattzura #resepi #gengcikgu #dramasweetdreams #dietseimbang #gengkuatmakan #kakimakan #bajumuslimah #penangkini #misimengecil  #resepiviral #mirafilzah

  • 4
  • 0
  • 7 Hours ago

Time nak CNY je Mcd keluarkan balik beger prosperity.. Kakak pon nak keluarkan balik NGAKU CHIPS yang ada setahun sekali je.. Kome yang nak rase ngaku chips ni meh lekaih beli.. batch 1 da ready je nak ke tuan baru.. lambat habis nanti kene tggu tahun depan plak.. 😄😄 SEBALANG RM25 JEE.. Yang jauh kite pos. Yang dekat kite COD. NAK ORDER BOLEH WASSAP KAKAK. www.wasap.my/601111465116/ngakuchips #bazaar #bazar #bazarpaknil #bazaarpaknil #bazaarmalaysia #ngakuchips #chinesenewyear #arrowhead #kedaionline #kakimakan #kudapkudap #kerepek #food #makananringan

  • 10
  • 0
  • 7 Hours ago

Peserta : Boleh ke makan maggi coach. Tapi ada telur... protein tu... Coach : Boleh je kalau nak gemuk sebelum 2020 ni. 😂😂😂 . Turn on notification anda, agar anda boleh dpt tips2 atau info daripada kami. . Jom kurus 2020. Whatapps atau tekan info link kami Coach Amir 012 5181005 Coach Mala 012 5061718 . #fitcouple_amirmala #melakafood #sayanakcantik #sayanakkurus #tipsdiet #dietseimbang #dietatkins #dietkalori #jomkurus #atkins #tipskuruscepat #kelasbakingkl #hantarankahwin #makanandiet #singaporefood #shahalamfood #sayasukamakan #foodbrunei #kakimakan #astrogempak #onlinesg #sghalalfood #resepikampung #putrajayafood #dramasweetdreams #benamir #mirafilzah #adelleasofea #igreviewmalaysia

  • 14
  • 0
  • 7 Hours ago

. . Saya percaya ramai orang yang ada masalah berat badan fobia dengan benda bernama penimbang ni. Ada tak antara korang ada problem yang satu ni? . Program Diet Get Fit Now Online, platform terbaik anda utk dptkan berat ideal dan kesihatan yang lebih baik. Tak perlu berlapar. Boleh makan nasi. Resepi diet yang enak2 pun disediakan berserta video tutorial masakan. Ada video kombo home workout jugak. Pantauan dan guide dari coach sepanjang masa. Group support yg sangat membantu . DM @coach.anaandy utk info lanjut tentang program.😍 . 🔊🔊🔊 PENDAFTARAN BAGI SESI JANUARI 2020 DIBUKA SECARA RASMINYA. YANG TERLEPAS PELUANG NAK JOIN DI MUSIM LALU, REBUT PELUANG NI CEPAT2. BOLEH WASAP SAYA ATAU DM TEPI YE . 10 SLOT DIBUKA HARI INI. CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!! . Fast response : klik link wasap di bio Ig @coach.anaandy . MUDAHNYA KURUS DENGAN ILMU, COACH DAN GROUP SUPPORT👍 . #getfitnowline #teamanaandy #sayanakkurus #jomkurus #tipsdiet #dietmalaysia #turunberat  #tahanlapar #kevinzahri #jomsihatdancantik #menudiet #onlineshopping #sghalalfood #gengmakan #plussizemalaysiaonline  #foodbrunei #bazaarpaknil #atkins #fattzura #resepi #gengcikgu #dramasweetdreams #dietseimbang #gengkuatmakan #kakimakan #bajumuslimah #penangkini #misimengecil  #resepiviral #mirafilzah

  • 18
  • 0
  • 7 Hours ago

RESEPI RED AND WHITE CHEESE TART . Bahan2 untuk kulit : 200gr butter / Marjerin 350gr tepung gandum 3gr serbuk koko 50-60gr gula halus ( mengikut selera) 1 sdm air sejuk 1/2 sdt pewarna merah CARA PENYEDIAAN : 1. Pukul marjerin/butter hingga sedikit pucat. 2. Masukkan tepung, serbuk koko dan gula halus yg sudah di ayak terlebih dahulu. Hancurkan menggunakan pisau pastry atau garfu. ( seperti pasir) 3. Tambahkan pewarna makanan dan 1 sdm air sejuk. Jika masih keras dan sukar di bulatkan tambahkan lagi air sejuk. 4. Bulatkan dan tutup dengan cling wrap. Simpan dalam peti sejuk lebih kuranh 30 minit. 5. Bulatkan atau bentukkan mengikut bentuk acuan tart. ( sy guna 35gr setiap tart) 6. Cucukkan bahagian bawah dengan garfu. 7. Bakar dalam oven pada suhu 180°C selama lebih kurang 25 hingga 30 minit. 8.keluarkan kulit pie dari dalam acuan dan biarkan sejuk baru di isikan dengan filling. ------ Filling Frosting Cream Cheese Bahan2 : 225gr cream cheese 50gr butter 120gr gula aising 1 sdt vanilla esen 1/2 sdt air lemon CARA PENYEDIAAN : 1. Pukul cream cheese dengan butter hingga rata dan creamy. 2. Tuang vanilla esen, kemudian gaul hingga rata dan masukkan gula aising, pukul lgi hingga betul2 rata dan sebati. Terakhir masukkan air lemon dan gaul.lagi hingga rata. 3. Masukkan dalam piping bag, dan simpam sebentar di dalam peti sejuk. 4. Keluarkan piping bag, dan pipekan filling diatas permukaan kulit tart tadi. Gunakan sudu untuk membantu membulatkan permukaan filling tart tadi. 5. Akhir sekali, taburkan sedikit serbuk kulit pie di atas permukaan cream tadi dan boleb di yambah hiasan lain2 mengikut kesukaan masing2. ( sy menggunakan strawbery dan daun pudina) Sedia untuk.di hidang! 😋 #RedAndWhiteCheeseTart #ApaKauRasa #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami Kredit: Apakau_rasa

  • 13
  • 0
  • 7 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ Tengok jer pun dah terliur🤤⠀ ⠀ Another simple easy peasy resepi tapi sangat sedap!⠀ Makan dengan nasi panas dan cili padi kicap.⠀ Ngam teroks!⠀ ⠀ TELUR DADAR RANGUP ALA THAI⠀ ⠀ Bahan-bahan:⠀ ⠀ 1 biji telur⠀ 2 1/2 sudu makan air⠀ sedikit garam⠀ ⠀ Cara-cara:⠀ ⠀ Satukan kesemua bahan diatas, kocok sehingga agak berbuih.⠀ Panaskan minyak (minyak kena banyak)⠀ Setelah minyak betul betul panas baru tuangkan telur sedikit demi sedikit hingga habis. ⠀ Tunggu beberapa minit dan terbalikkan.⠀ Toskan minyak, telur dadar.⠀ Siap!⠀ ⠀ Kredit: Kuali Helena⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 93
  • 0
  • 7 Hours ago

Jom minum air... pas ni tak dan dah nak bergosip.. sibuk ke bilik air je... 😂😂😂 . . Turn on notification anda, agar anda boleh dpt tips2 atau info daripada kami. . Jom kurus 2020. Whatapps atau tekan info link kami Coach Amir 012 5181005 Coach Mala 012 5061718 . #fitcouple_amirmala #melakafood #sayanakcantik #sayanakkurus #tipsdiet #dietseimbang #dietatkins #dietkalori #jomkurus #atkins #tipskuruscepat #kelasbakingkl #hantarankahwin #makanandiet #singaporefood #shahalamfood #sayasukamakan #foodbrunei #kakimakan #astrogempak #onlinesg #sghalalfood #resepikampung #putrajayafood #dramasweetdreams #benamir #mirafilzah #adelleasofea #igreviewmalaysia

  • 15
  • 0
  • 7 Hours ago

Ohoii sentap nakkkkk.. Tapi sebenarnya anda masih belum terlambat. Tahun 2020 kan masih ada. Siapa yang betul2 nak kurus tahun 2020? Boleh komen NAK. . Nak tau banyak lagi info sihat? Follow ig @wanzu_fitmama sekarang! Jangan lupa turn on notification sekali! 🤗 . 🧕🏻@wanzu_fitmama 📱018-2510715 . #kfoc #jomkurus #nakkurus #nakdiet #jomsihat #fitandfun #getfit #turunberatbadan #mediaprima #astrogempak #era #sayanakkurus #dietatkins #ejenalithemovie #hantarankahwin #kurussihat #azam2020 #resepiharian #sukamakan #sukamasak #kakimakan #nakkurus #tipskurus #gegarvaganza2 #sinarfm #sinarkongsi #wanitahariini #nasilemakkopiotv9 #meletop #cintakokocoklat

  • 12
  • 0
  • 7 Hours ago

Dia punya reshape power.. walaupun tak gemuk sangat tapi cantik je reshapa tang pinggang dan belakang lelemak tu . Nak tengok lagi boleh tengok di ig story @n.zanna_ . Online Coaching Intake Azam 2020 JANUARI . ✔WhatsApp group mentoring & coaching ✔Meal plan beserta resepi sihat 25 hari ✔Combo workout step by step dari rumah ✔Groceries checklist . ⏳ PENDAFTARAN SUDAH DI BUKA 🛑 SLOT TERHAD . Klik di bio untuk maklumat lanjut . . #dietkalori #makanandiet #kelasbakingkl #kakimakan #sghalalfood #agegracefully #dietseimbang #sayasukamakan #resepisihatmudah #astrogempak #shahalamfood #restoranhalal #pengantin

  • 16
  • 0
  • 7 Hours ago

Like ❤ tanda setuju, SHARE jika perlu. 😁

  • 12
  • 1
  • 8 Hours ago

Shopping online berjaya, game online pun jadi, banking online pun jadi.. takkan la kurus online tak jadi! So far kita dah ke sesi52 dan ramai yang berjaya . Dah terlepas untuk Disembee 2019.. jangan risau slot Januari 2020 telah di buka, saya buka untuk 10 yang terawal untuk terima hadiah misteri dari saya sebagai penghargaan sempena 2020 . Klik di bio @n.zanna_ . Online Coaching Intake Azam 2020 JANUARI . ✔WhatsApp group mentoring & coaching ✔Meal plan beserta resepi sihat 25 hari ✔Combo workout step by step dari rumah ✔Groceries checklist . ⏳ PENDAFTARAN SUDAH DI BUKA 🛑 SLOT TERHAD . Klik di bio untuk maklumat lanjut . . #defisitkalori #makanandiet #bakingkelaskl #kakimakan #sghalalfood #agegracefully #dietseimbang #sayasukamakan #masaksihat #resepisihatmudah #astrogempak #shahalamfood #restoranhalal #pengantin #foodhuntermalaysia #bajubabyimport

  • 14
  • 0
  • 8 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ Resipi Kek Batik Melting versi biskut lembut macam kek!⠀ ⠀ Bahan² kek batik⠀ 600g bskt marie (patah2kan)⠀ 200g butter⠀ 1 cawan milo⠀ 1 cawan susu pekat⠀ 1/2 cawan serbuk koko⠀ 1/2 cawan air masak⠀ 2 biji telur⠀ Esen vanila⠀ ⠀ Bahan2 topping@ganache⠀ 100g milk compound⠀ 100g dark compound⠀ (sis guna beryls)⠀ 200ml whipping cream⠀ 1 sdb butter⠀ 1 sudu besar golden syrup (optional)⠀ 1sdk hazelnut oil (tips nak bagi choc sedap mcm cadbury kalau tak ada abaikan ye) ✅Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. Ketepikan. Biarkan sejuk sekejap.⠀ ⠀ 1. Masak butter smp cair, masak kek batik guna api kecik je ek. kemudian terus masukkan susu pekat. Kacau rata.⠀ 2. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Kacau cepat2 tkt berketul.⠀ 3. Masukkan telur, kacau dl bg rata dan baru masukkan air. Kacau sebati biar semua sekata.⠀ 4. Last skali masukkan biskut. Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. Ok boleh tutup api.⠀ 5. Terus masukkan smua ke dalam loyang saiz 10inci (alas plastik bg bskt x melekat dan seng tarik keluar) dan tekan2 padat.⠀ 6. Tuang choc ganache melting dan simpan chiller selama 4jam atau lebih sebelum di potong.⠀ 7. Keluarkan kek dan biarkan suhu bilik sekejap bagi kek lembut sebelum senang untuk dipotong.⠀ ⠀ Tips nak bagi potongan cantik:⠀ ⠀ Pisau yang nak guna utk potong kek batik hendaklah dicelup air panas atau lap dengan tisu setiap kali nak potong.⠀ ⠀ Kredit: Tuan Adriana Arissa⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 205
  • 1
  • 8 Hours ago

boba chocolate cake recipe⬇⁣⁣ Chocolate dia next video okay ary share❤⁣⁣ 250gm boba rebus (30 minute) 🛑 ary BELI DEKAT YUMMIE BANGI ⁣⁣ 1 cup gula, 2 cup susu cair, Setengah cawan susu pekat,✅1 cup minyak masak (lupa letak dalam video) ( masak atas dapur) api pelahan ye ⁣⁣ 4 biji telur⁣⁣ Esen vanilla⁣⁣ 1 suka cawan tepung gandum, 1 sk baking powder, sk soda bikarbonat ( ayak)⁣⁣ 1 cawan serbuk koko⁣⁣ Loyang 8 inch ( sapukkan butter sekeliling)⁣⁣ Kukus 1jam 20 minute ( wajib panaskan kukus 10 minute)boba chocolate cake recipe⬇⁣⁣ Chocolate dia next video okay ary share❤⁣⁣ 250gm boba rebus (30 minute) 🛑 ary BELI DEKAT YUMMIE BANGI ⁣⁣ 1 cup gula, 2 cup susu cair, Setengah cawan susu pekat,✅1 cup minyak masak (lupa letak dalam video) ( masak atas dapur) api pelahan ye ⁣⁣ 4 biji telur⁣⁣ Esen vanilla⁣⁣ 1 suka cawan tepung gandum, 1 sk baking powder, sk soda bikarbonat ( ayak)⁣⁣ 1 cawan serbuk koko⁣⁣ Loyang 8 inch ( sapukkan butter sekeliling)⁣⁣ Kukus 1jam 20 minute ( wajib panaskan kukus 10 minute)⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ✅Follow IG : @makanmaniaid⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ✅Follow IG : @makanmaniaid⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ✅Follow IG : @makanmaniaid⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih #viral #kakmilacook #itsdonebyeinaazman #carasayabyeinaazman repost @arianna.kitchen

  • 19
  • 0
  • 8 Hours ago

Kuih Koci Klasik . Ni kuih koci hat asal-asal, takde gaul santan ke apa. Basic kulit color putih inti kacang hijau. Ni yang Suu try bungkus dengan daun pisang. Daun pisang tu kena lumur dengan minyak dulu supaya dia tak melekat teruk 😁 . Awak semua suka inti apa? Kacang hijau ke inti kelapa? 💚 leave a comment below ❤ . Click link in bio to check out my Shopee store for fancy home appliances 😄

  • 16
  • 3
  • 8 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapur.miera Jelly kelapa..sedap makan sejuk2 Nah saya serta kan resepi yang mudah Bahan2 Air kelapa (pakai 2 biji ya) + air masak biasa jadikan 3000ml Daun pandan selai(simpul kan) Serbuk jelly kelapa (1 paket) Gula 1 cawan(tak nak manis boleh kurang kan) Isi kelapa(potong kan kecik2 ya) Cara1 Didih kan air kelapa+ air masak biasa tu sampai betol2 mendidih..masuk kan daun pandan yg dah disimpul..masuk kan pula gula..kacau smpai gula larut,buang kan daun pandan tu..masuk kan pula serbuk jelly kelapa..kacau2 terus tutup api Sejuk kan air dadih tu..boleh la masuk kan isi kelapa kedalam cup..tuang air dadih kedalam cup..tutup kan cup tu..boleh simpan dalam peti Saya buat nie dapat dalam 20 cup..kalau nak buat lebih boleh ganda kan bahan2 ye #dadih nie boleh tahan sampai 3 hari ye..lebih dari tu nanty jadi masam.. (Paket hijau tu serbuk jelly kelapa) LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 60
  • 0
  • 8 Hours ago

TRIP HUJUNG MINGGU SUPER BAJET CIK FAI 😍 _ Pakej ni sangat sesuai untuk korang yang : 🏖 Baru nak start travel 🏖 Nak travel santai 🏖 Bajet cukup makan tapi nak travel _ Kesemua pakej Cik Fai ni (Singapore, Hatyai, dan Cameron, Krabi) memang sangat panas. Kebanyakan tarikh memang fast selling. Nak join wajib booking awal-awal kalau tak nak melepas! _ JOM JOM! Sesiapa nak booking atau sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp Cik Fai, tekan link di bawah 👇🏼 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 #teamainmata #teambahterakembara #TeamBahteraKembaraHolidays #Bahterakembaraholidays #Bahterakembaraholidays_fai #hatyaitrip #thailand #singaporedaytrip #krabitrip #pahang #malaysia #cameronhighlanddaytrip #singapore #pakejpercutianmurah #foodhunting #foodlover #kakitravel #kakijalan #kakimakan #cuticuti #cutibajet #shoponline #TrustedAgent #tourist #tour #tourtravel #kotadamansara #damansara #klangvalley

  • 0
  • 0
  • 8 Hours ago

TRIP HUJUNG MINGGU SUPER BAJET CIK FAI 😍 _ Pakej ni sangat sesuai untuk korang yang : 🏖 Baru nak start travel 🏖 Nak travel santai 🏖 Bajet cukup makan tapi nak travel _ Kesemua pakej Cik Fai ni (Singapore, Hatyai, dan Cameron, Krabi) memang sangat panas. Kebanyakan tarikh memang fast selling. Nak join wajib booking awal-awal kalau tak nak melepas! _ JOM JOM! Sesiapa nak booking atau sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp Cik Fai, tekan link di bawah 👇🏼 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 #teamainmata #teambahterakembara #TeamBahteraKembaraHolidays #Bahterakembaraholidays #Bahterakembaraholidays_fai #hatyaitrip #thailand #singaporedaytrip #krabitrip #pahang #malaysia #cameronhighlanddaytrip #singapore #pakejpercutianmurah #foodhunting #foodlover #kakitravel #kakijalan #kakimakan #cuticuti #cutibajet #shoponline #TrustedAgent #tourist #tour #tourtravel #kotadamansara #damansara #klangvalley

  • 0
  • 0
  • 8 Hours ago

Rasa² kita bolehbke post cam ni. . . Turn on notification anda, agar anda boleh dpt tips2 atau info daripada kami. . Jom kurus 2020. Whatapps atau tekan info link kami Coach Amir 012 5181005 Coach Mala 012 5061718 . #fitcouple_amirmala #melakafood #sayanakcantik #sayanakkurus #tipsdiet #dietseimbang #dietatkins #dietkalori #jomkurus #cicak #tipskuruscepat #kelasbakingkl #hantarankahwin #makanandiet #singaporefood #shahalamfood #sayasukamakan #foodbrunei #kakimakan #astrogempak #onlinesg #sghalalfood #resepikampung #putrajayafood #dramasweetdreams #benamir #mirafilzah #adelleasofea

  • 12
  • 0
  • 8 Hours ago

Ada peminat Shell Out Tak Kat Sini?? 😍😍😍😍😍 Special Menu untuk COD Shell Out Butter Milk-RM10 Shell Out Ori-RM10 Waktu Penghantaran Pada Pukul 11.00pagi untuk Lunch & Pukul 4.00petang. Open Order setiap hari kecuali ada urusan. Boleh contact Nama FB: Norfarina Othman Intan atau Whatsapp: 01112110543 #kakimakan #Viraljohor #Viralohviral #makananjohor #Jalanjalancarimakantv3 #Motifviral #TMJ #Lemang #majalah3 #Kluang #KluangJohor #Johor #ViralJohor #Johor #Food #Viral #FoodHunting #FoodHunt #FoodHunter

  • 17
  • 0
  • 8 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my Spagetti Prawn Aglio Olio untuk malam ni 😌 Fav suami & anak2 ❤️ Bahan-bahan: Spagetti Seafood (udang/sotong/lala pilih salah satu@semua jenis pun buleh) Bawang holland Parsley Oregano Lada hitam Cili flakes Kiub pati ayam Saderi Capsicum merah@hijau Cara-cara: Rebuskan spagetti kemudian toskan. Tumis bawang holland dgn minyak Zaitun. Dah naik bau masuk seafood.lepastu masuk cili flakes, oregano, parsley, lada hitam dan kiub pati ayam. Kacau2 dah naik bau masuk saderi & capsicum. Last masuk spagetti yg dh rebus tuu. Akhir skali perasakan. Siapp ! 😋 P/s: udang tuu mmg sy x buang kepalanya, just gunting bahagian hujung kepala je sebab masak skali kepala baru sedap 😆 Kredit: Fey Leeya #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 45
  • 0
  • 8 Hours ago

TRIP HUJUNG MINGGU SUPER BAJET CIK FAI 😍 _ Pakej ni sangat sesuai untuk korang yang : 🏖 Baru nak start travel 🏖 Nak travel santai 🏖 Bajet cukup makan tapi nak travel _ Kesemua pakej Cik Fai ni (Singapore, Hatyai, dan Cameron, Krabi) memang sangat panas. Kebanyakan tarikh memang fast selling. Nak join wajib booking awal-awal kalau tak nak melepas! _ JOM JOM! Sesiapa nak booking atau sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp Cik Fai, tekan link di bawah 👇🏼 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 www.wasap.my/60176365524 #teamainmata #teambahterakembara #TeamBahteraKembaraHolidays #Bahterakembaraholidays #Bahterakembaraholidays_fai #hatyaitrip #thailand #singaporedaytrip #krabitrip #pahang #malaysia #cameronhighlanddaytrip #singapore #pakejpercutianmurah #foodhunting #foodlover #kakitravel #kakijalan #kakimakan #cuticuti #cutibajet #shoponline #TrustedAgent #tourist #tour #tourtravel #kotadamansara #damansara #klangvalley

  • 2
  • 0
  • 9 Hours ago

ber roti canai dulang dgn emak pagi2 ni.... cicah pulak dgn kari sardin... mengamit kenangan masa kecik2 dulu... bukan fmly senang..beli tepung sekilo boleh dapat banyak...makan adik beradik...mak kata biar anak2 mak puas makan... . Perkongsian : Ain Suria . Follow rapat @resepi.harini Follow rapat @resepi.harini Follow rapat @resepi.harini . #kakimakan#kuatmakan#gengkuatmakan#makananmalaysia#makananmelayu#resepi#resepimudah#resepiibu#resepimama#resepisedap#masak#masakmasak#masakanmelayu#masakanmama#masakwithpassion#tutorialmasak#videomasakan#masakansimple#marimasak#masakbuatsuami#tipsmemasak#tipsdapur#malaysiafoodies#malaysiafoodie#malaysiafood#paidreviewmalaysia#paidreviewmurah#paidreviewrm20#paidpromote

  • 55
  • 0
  • 9 Hours ago

Follow @dapur_masak_ ⁣ .⁣ Sambal tongkol berlian hijau aka peteuy⁣ ⁣ Bahan :⁣ 150gr daging tongkol kukus (150-200gr bisa)⁣ 100gr cabe merah⁣ 100 gr cabe rawit⁣ 200 gr bawang merah⁣ 50 gr bawang putih⁣ 150 gr tomat (boleh skip)⁣ 250 ml minyak goreng⁣ Garam, gula pasir dan kaldu bubuk⁣ (Kalau mau pake petai bisa pake 2-4 papan petai)⁣ .⁣ Cara membuat :⁣ - liat video yaahh⁣ - oiaa kl sambelnya diuleg, ngga usah nunggu anget/dingin yaa.. lgsg aja uleg trs lanjut masak lagi 😉⁣ - ngga pake tomat juga boleehh, sambalnya lebih hot dan tidak terlihat cair⁣ - mau ditambah terasi juga boleh, tp aku mmg ga pake terasi⁣ - tahan berapa lama di kulkas? Bisa berminggu² insyaa Allah..kalo disuhu ruang mungkin 2-3 harian (asal ambilnya pake sendok baru yaahh.. kl sendok bekas makan suka bikin cepet basi) trs lanjut panasin lagi.. .⁣ .⁣ Amazing Video & Recipe by @kummelissa#makan #makanmakan #dapur_masak_ #makanan #lapar #sarapan #makanyuk #kakimakan #kulinerindonesia #sukamakan #makanbanyak #ayomakan #jommakan #makanterusss #foodhunting #hobimakan #foodpornmalaysia #vitdaily #sedapgiler #malaysiafood #resepibonda #kongsiresepi #jjcm

  • 65
  • 0
  • 9 Hours ago

New Menu Mee Kari Piorr (Original) OPEN ORDER Utk KHAMIS ni !!! Mee Kari Piorrr ( Original)!!! RM 5 (Ayam (Biasa) RM 5 (Udang) RM 6 (Kerang) RM 8 (Extra Lauk) *Mention Nak Extra Lauk Apa!! #kptmkotabharu #usmkubangkerian #kotabharu #kakimakan #kotabharufood #kelantanfooddelivery #kelantanfood #kelantanese #umk #foodphotography #foodporn #fooddeliveryservice

  • 17
  • 0
  • 9 Hours ago

Haiii orang melaka. Ada tak kat sini peminat #cardburydurian? . . Hah nih nurul ada jual cardbury durian murah murah.Nurul direct kilang je taw. Stock masih ada lagi. . . Harga 1bar rm8 . . Murah tak? In syaa allah lebih murah daripada harga pasaran hokeyh😋 . . Wassap 0176432769 or DM puan nurul . . #cardburymurahmurah #kitkatmurahmurah #kitkatsedap #kitkatmalaysia #m&mborong #foodtrailer #coklatviral #foodlicious #jjcm #kakimakan #melakaohmelaka #batuberendam #foodstagram #bandarmelakabersejarah  #terlajaklaris #datoalifsyukri #dontmesswithmelaka #neelofa #datinshahidahdherbs #igersmalaya #brocuba #siscuba  #malaysiaviral #lawakhambar #bazarpaknilmurahmurah

  • 2
  • 0
  • 9 Hours ago

Cara nak buat planks yg betul. Kalau salah perut tak kecut tapi bahagian lain yg sakit. . Turn on notification anda, agar anda boleh dpt tips2 atau info daripada kami. . Jom kurus 2020. Whatapps atau tekan info link kami Coach Amir 012 5181005 Coach Mala 012 5061718 . #fitcouple_amirmala #melakafood #sayanakcantik #sayanakkurus #tipsdiet #dietseimbang #dietatkins #dietkalori #jomkurus #atkins #tipskuruscepat #kelasbakingkl #hantarankahwin #makanandiet #singaporefood #shahalamfood #sayasukamakan #foodbrunei #kakimakan #astrogempak #onlinesg #sghalalfood #resepikampung #putrajayafood #dramasweetdreams #benamir #mirafilzah #adelleasofea

  • 18
  • 0
  • 9 Hours ago

Anda kah orgnya???...Segera komen NAK. . Secara RASMINYA intake JAN 2020 dah DIBUKA. Daftar segera sebelum slot penuh 😊. . Turn on notification anda,agar anda tidak ketinggalan dengan posting tips2 atau info daripada sy. . Ok sekarang secara RASMINYA saya open pendaftaran bagi sesi JANUARI 2020 untuk daftar segera klik link di bio ig @eyfasoleh .🔥🔥🔥🔥. . . Nak turun berat badan dengan ilmu pemakanan yg betul ? Mudahnya KURUS bila ada coach,ILMU dan TEAM SUPPORT. . Coach Eyfa O136771609 Follow @eyfasoleh #teamcoacheyfa. . . #dapurkakmila #melakafood #sayanakcantik #sayanakkurus #tipsdiet #dietseimbang #dietatkins #dietkalori #jomkurus #atkins #tipskuruscepat #kelasbakingkl #hantarankahwin #makanandiet #singaporefood #shahalamfood #sayasukamakan #foodbrunei #kakimakan #astrogempak #kevinzahri #sghalalfood #resepikampung #putrajayafood #dramasweetdreams #benamir #mirafilzah #adelleasofea

  • 23
  • 12
  • 9 Hours ago

Ajitsuke Tamago Sando - looks simple, but full of flavour in between house-baked rye bread. Served during brunch + lunch. Stop staring, start planning 😎 #sunbathercoffee⁠ .⁠ 📷: @e.s.t.repeat

  • 81
  • 1
  • 9 Hours ago

Mee Udang Resepi.. Mee kuning.. Udang.. Daging.. Sos cili.. Kicap.. Skit garam n gula.. Sawi.. Tauge.. Tomato..belah 4 Daun sup.. Bawang besar..blend Bawang putih..blend Cili kering..blend Takua..goreng dulu ya Caranya.. Tumis bahan blend pastu tuang hirisan daging pastu tbah air..masak sampai daging empuk..bila daging dah empuk letak sos cili kicap gula skit garam n sebok perisa..pastu tambah air..untuk jadikan kuah ya..bila dah mendidih boleh la letak udang bila udang dah masak dah boleh letak mee sawi tauge tomato..dah mendidih tutup api dah boleh tabur daun sup n takua goreng td..siap untuk dihidang..❤️ kredit: masni bahari . Korang kaki travel? Rugi wey tak follow @travel.locco . Follow @travel.locco Follow @travel.locco Follow @travel.locco . #kakimakan#kuatmakan#gengkuatmakan#makananmalaysia#makananmelayu#resepi#resepimudah#resepiibu#resepimama#resepisedap#masak#masakmasak#masakanmelayu#masakanmama#masakwithpassion#tutorialmasak#videomasakan#masakansimple#marimasak#masakbuatsuami#tipsmemasak#tipsdapur#malaysiafoodies#malaysiafoodie#malaysiafood#paidreviewmalaysia#paidreviewmurah#paidreviewrm20#paidpromote

  • 144
  • 1
  • 9 Hours ago

Resepi wajik paling mudah,4 bahan,sukatan cawan je Bahan-bahan: 4 cwn pulut 5 cwn santan 4 cwn gula merah 11/2 cwn gula putih Cara-cara: Pulut rendam 3 jam dn kukus 25 minit dh tu ketepikn dulu Masak santan dn gula merah,gula putih letak garam sikit klu nk rasa lemak2...kak mariam suka buh santan lebih biar rasa lemak brkrim..baru puas mkn..msk sampi brtali pekat baru masuk kn pulut..dah cantik pekat sekata dng pulut baru masuk kn dlm loyang, talam atau apa2 sj laaa. Kredit: Siti Mariam #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 57
  • 0
  • 9 Hours ago