Hashtag: #makanapa

140,056 Posts

Top Posts

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Pulut Seri Muka Bahagian bawah.. 1. 3 cawan pulut 2. 2 cawan santan 3. Secubit garam (Cuci pulut toskan masukkn santan & garam kukus dlm talam selama 25minit) then angkat penyek2 bg padat Bahagian atas.. 1. 1 cawan tepung gandum 2. 2 cawan santan 3. 1 1/2 cawan gula pasir 4. Setgh cawan air pandan (kisar daun pandan) 5. 1 sudu besar tepung jagung 6. 1 biji telur 7. Secubit garam Masukkn semua bahan2 blend bg adunan halus..kemudian masukkn kedlm pulut yg tlh dpadatkan..kukus 30 minit..siap, sis bleh guna cawan pape asalkn sukatan guna cawan yg sama..biasa sy buat agak2 je Kredit: SuiSan Aliezsha #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 692
  • 5
  • 2 Days ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Hari ni wat sambal blend jer...bekalan utk MIL pulHari ni wat sambal blend jer...bekalan utk MIL pul#makanmakanmakandanmakanang ke kampung. Bahan2 7 batang cili merah Segenggam cili hijau kecil 2 batang cili hijau 1 biji limau kasturi belah dua 2 biji tomato kecil belah 4 2 sudu gula 2 inci belacan 1 sudu kecil haram 5 biji limau kasturi belah dua tapis Dan ambil airnya sahaja. Baca bismillah...blend sampai hancur.. InsyaAllah selerà makan tengahari ni. Simpan peti sejuk tahan seminggu..Jimat masa bagi ibu YG bekerja seperti saya. Kredit: Rosela Ahmad Nawawi #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 738
  • 9
  • 1 Day ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Sapa suka kuih ketayap baik ngaku cpt 😂...lama betoi x buat bila mood rajin mai menjadi laa dia...selalunya org buat inti gula merah tp hr ni sy buat inti merah jambu plk sbb nk rasa mcm mak buat dulu2...mak mmg suka inti kaler nii...pada yg x prnh buat sy ada tnjk cara2 kt gambar di bwh...abaikan kuali kesayangan sy tu 😂 Bahan2 utk inti... 1/2 biji kelapa amik yg putih jaa 1/2 cwn gula 1 sudu kecil sirap ros 1 helai daun pandan simpulkan 1 sudu mkn tpg gndm Cara2... Masukkan air...gula...daun pandan n sirap ke dlm kuali masak hgga gula larut...kemudian masukkan kelapa parut kacau hgga kering airnya...pastu masuk 1 sudu mkn tpg gndm kacau bg sebati ketepikan. Bahan utk kulit: 2 cwn tpg gndm 1 cwn santan 1 cwn air boleh pakai air pandan jika suka Sedikit garam 1 biji telur 2 sudu mkn minyak masak Sedikit pewarna hijau Cara-cara: Campur semua bahan whisk hgga sebati...bancuhan x pekat sgt x cair sgt sedang2 saja...panaskan kuali sapu sedikit minyak...masukkan 1 senduk adunan dan lenggangkan ke kiri n kanan supaya membulat dan nipis...bila dh kering pemukaan angkat dan letakkan inti ditgh2 kuih td...lipat kiri dan kanan kemudian gulung dgn kemas. Siap! Kredit: Siti Nardina #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 638
  • 8
  • 6 Days ago

NASI TOMATO GUNA RICE COOKER JUUURRR⁣⁣ .⁣⁣ LIKE dan SHARE ke teman dan sahabat kita,😘 .⁣⁣⁣⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣⁣⁣⁣ Credit: @azirahalyanie⁣⁣ .⁣⁣ Bahan yg diperlukn⁣⁣ Basmati ( lebih sedap ) ⁣⁣ Ayam ⁣⁣ Rempah 4 adik beradik⁣⁣ Bawang putih ⁣⁣ Halia⁣⁣ Bawang merah ⁣⁣ Daun pandan⁣⁣ Tomato ⁣⁣ Daun sup / daun bawang⁣⁣ Chicken cube ⁣⁣ Tomato puree⁣⁣ Minyak sapi⁣⁣ .⁣⁣ Lauk nak tkr pada daging pun bolehh, ikt tekak masing2 nak makan apaa 🤣 klau nk letak garam bgi lebih masin also can, but untk yanie dah cukup rasa nie 😍⁣⁣ .⁣⁣ TAG RICE COOKER LOVER ♥️⁣⁣ .⁣⁣ .⁣⁣ #makanankekinian⁣⁣ #resepmasakanfavorit⁣⁣ #masakanpadang⁣⁣ #resepmasakanrumahan⁣⁣ #resepmasakanindonesia⁣⁣ #masakantradisional⁣⁣ #makanapa⁣⁣ #makanterusss⁣⁣ #makananrumahan⁣⁣ #masakandaerah⁣⁣ #masakantimurtengah⁣⁣ #masakankekinian⁣⁣ #masakansendiri⁣⁣ #masakanmedan⁣⁣ #makanpagi⁣⁣ #makananindo⁣⁣ #jemputmakan⁣⁣ #makananlezat

  • 607
  • 5
  • 6 Days ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapurzulin Resepi Ayam Gunting Uncle Bob Bahan-bahan: Dada ayam (Dihiris nipis) 1 cawan tepung goreng Adabi ½ cawan serbuk roti (warna putih) 1 biji telur Sedikit serbuk cili Sedikit serbuk lada putih Minyak masak Cara-cara: 1) Cuci dan toskan ayam. Satukan serbuk roti & tepung goreng Adabi dalam pinggan. 2) Lumurkan ayam dalam adunan tepung. Kemudian, celup ke dalam telur. Sekali lagi gaulkan ayam tadi ke dalam adunan tepung. 3) Gorengkan ayam di dalam minyak yang banyak. Pastikan minyak betul-betul panas. Goreng ayam hingga masak. Angkat dan toskan. 4) Taburkan serbuk lada putih berperisa & serbuk cili. Ikut selera masing2 sama ada nak pedas ataupun tidak. 5) Guntingkan ayam mengikut citarasa anda. 6) Siap! Kredit: Rohayati Harun Yatimiza #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 582
  • 9
  • 3 Weeks ago

Yummy 😍😍👍👍⁣ .⁣ LIKE dan TAG Teman kamu...⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ------------------------------------------------------------------------------------------⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 👇 JANGAN LUPA FOLLOW KAMI YA 👇⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 👉 : @resepopah ⁣ 👉 : @resepopah ⁣⁣⁣⁣ 👉 : @resepopah ⁣ ------------------------------------------------------------------------------------------⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Credit 📸 : @lovely.weekend⁣ "Please Contact Us For Credit or Removal."⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣⁣⁣ .⁣⁣⁣⁣ #makanankekinian#resepmasakanfavorit#masakanpadang#resepmasakanrumahan#resepmasakanindonesia#masakantradisional#makanapa#makanterusss#makananrumahan#masakandaerah#masakantimurtengah#masakankekinian#masakansendiri#masakanmedan#makanpagi#makananindo#jemputmakan#makananlezat

  • 184
  • 1
  • 17 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Sandwich Peanut Butter Strawberry peanut butter sandwich ni memang menarik & paling laris masa potluck di sekolah anak tadi.. Thank you pada sis yg share idea sandwich ni haritu🥰 . 4 bahan je nak buat sandwich ni. 1. Roti Coklat kismis 2. Roti butterscotch 3. Strawberry filling 4. Chocolate peanut butter Kredit: Syahirah Adnan #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 1,206
  • 6
  • 6 Days ago

Cocok Buat Bekel Anak Bun 😍⁣⁣⁣ .⁣ FOLLOW AJA DULU, MANA TAU NANTI BUTUH.⁣⁣⁣ ➰Aneka Resep Makanan Yang Lagi Hits Banget.😙😍⁣⁣⁣ ..⁣⁣⁣ 🔰Follow : @resepopah 🍜⁣⁣⁣ 🔰Follow : @resepopah 🍳⁣⁣⁣ 🔰Follow : @resepopah 🍜⁣⁣⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣⁣⁣ Jangan lupa tap LOVE 💝 yah 😘😘⁣⁣⁣ LIKE dan SHARE ke teman dan sahabat kita,😘 .⁣⁣⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣⁣.⁣ Bismillah⁣ -⁣ Lumpia kampung isi bihun by @umi_halim⁣ -⁣ -⁣ Adonan kulit⁣ 100gr tepung terigu ⁣ 2sdm tepung tapioka⁣ 1 sdt garam⁣ 1 telor utuh⁣ 2sdm minyak goreng ⁣ 250ml air⁣ Masukkan ke gelas ch100⁣ Tekan mesinnya 5 detik tercampur rata dan halus teksturnya ga perlu disaring lagi 😍😍⁣ Emak bikin 2x resep ternyata masih banyak isiannya⁣ -⁣ -⁣ Pas bikin kulitnya pake api kecil aja yaa makk.. biar mulus kulitnya ga bergelembung ⁣ Isian bihun atau sayur atau lainnya sesuai selera aja yaa⁣ Cara bikinnya sesuai video ⁣ Emak capek ngetik😅😅😅⁣ .⁣ .⁣ #makanankekinian#resepmasakanfavorit#masakanpadang#resepmasakanrumahan#resepmasakanindonesia#masakantradisional#makanapa#makanterusss#makananrumahan#masakandaerah#masakantimurtengah#masakankekinian#masakansendiri#masakanmedan#makanpagi#makananindo#jemputmakan#makananlezat#reseplumpia#reseplumpiagoreng

  • 1,227
  • 5
  • 1 Week ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my . Resepi Puteri Mandi / Wadai Kipeng 💛💚❤ Bahan-bahan: . Tepung pulut Air Santan Gula putih Gula merah Daun pandan Cara-cara: 🌹Dalam mangkuk, masukkan tepung pulut & sedikit air..Uli sampai jadik doh..Tak perlu banyak air..Cukup sekadar tak melekat di tangan..bulat2 kan tepung & leperkan tengah2 dia..kalau nak letak pewarna..Buat asing2. 🌹Dalam periuk lain masakkan air..bila air dah panas masukkan tepung2 tadi..Bila dah timbul angkat ye..(Sama step macam buat kuih melaka). 🌹Masukkan air, gula putih,gula merah,santan & daun pandan..Bila dah menggelegak..Masukkan tepung tadi..Kacau lebih kurang. Siap! Kredit: Norfadilah Ibrahim #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 1,749
  • 19
  • 2 Weeks ago

Recent Posts

Resepi Oreo Milkshake Bahan-bahan: 📌10 keping biskut oreo 📌250 ml susu segar 📌8 skop aiskrim vanila 📌Sedikit coklat chip 📌Whipped cream Cara membuat: 1.Masukkan biskut oreo , susu segar dan aiskrim vanila ke dalam pengisar dan kisar hingga halus. 2.Tuangkan kedalam gelas dan hias bersama whipped cream dan coklat chip P/s:Boleh dikurangkan kuantiti susu segar atau oreo untuk kurangkan manis dan tambahkan coklat gelap untuk rasa pahit coklat yang menarik. Kredit : Fathima Zehra #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami

  • 0
  • 0
  • 1 Minute ago

nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my • • • • • • Puding Cheese Mangga Bahan-bahan: 20gm agar agar tali..cuci dulu 5 cawan air 1 cawan gula 2 biji mangga (besar sikit) 1-2 keping slice cheddar cheese 12 keping biskut creakers (hancurkan)..boleh juga guna biskut marie 2 1/2 cawan susu segar 2 sudu besar tepung kastard..bancuh dengan sedikit air Secubit garam Sedikit pewarna oren Cara-cara: 1) Hancurkan biskut creakers. letak dalam loyang 8 inci. ketepikan. 2) Masak agar2 dengan air hingga larut agar2..kemudian masukkan gula..kacau2 rata. Perlahankan api. 3) Ambil 1 1/4 cawan adunan agar2 tu. Tuang dalam loyang biskut tadi..kacau bagi biskut dan agar2 sebati..tekan2 bagi sama..biarkan sederhana beku. 4) Lebihan adunan agar2 tadi. masukkan susu segar, cheese, tepung kastard, secubit garam. kacau sebati. perlahankan api. 5) Ambil dalam 3 3/4 cawan adunan agar2. tuang perlahan2 atas biskut tadi. biarkan sederhana beku. 6) 1 biji mangga dipotong2. blend dengan lebihan agar2 dalam periuk hingga hancur. tuang semula dalam periuk. tuang sedikit pewarna oren. masak sebentar. kemudian tuang atas agar2 tadi perlahan2. tinggalkan sedikit agar2 ni lebih kurang 1/2 cawan lebih sikit. biarkan sederhana beku. 7) 1 biji mangga lagi..potong dadu kecil2 tabur atas agar2 tadi perlahan2..kemudian lebihan agar2 tu tuang atas mangga..biarkan beku sepenuhnya..simpan dalan peti sejuk 3 jam 8) Boleh keluarkan puding dari loyang (terbalikkan perlahan2 sambil tapak tangan menahan untuk keluarkan perlahan2puding tu)..potong ikut suka..boleh makan ☺ Kredit: Zura Zul #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 19
  • 0
  • 21 Minutes ago

TRANSFORM. . Dah kurus hensemlah plak brader ni😍 . Jom jadi macam brader ni! . PROJEK KURUS SIHAT 2020 Intake February dibuka untuk pendaftaran💥 Klik link kat bio profile @coachmira_ismail . Health is wealth. . Coach Mira Ismail Online Weight Loss Coach 0192494823📲 #makanmakan #makanapa #makansihat #makananviral #azamkurus #wanitahariini #ctdk #turunberatbadan #kurussihat #kurusmakannasi #kurussebelumkahwin #kurussebelumraya #ctdkjunior #kurusselepasbersalin #kakitravel #kakimakan #jalanjalan #jjcm #senamankurus #fattahamin #wanyhasrita #plussizemalaysia #telekungsitikhadijah #senaman #tudungariani #bajuraya2020 #kebayamodern #jomkurus #dramasweetdreams #dramasangat #ctdk

  • 7
  • 0
  • 26 Minutes ago

Last night we had our dinner at mall as we need to go there, i had #maksyukur sate padang (bbq padang style) with extra gravy as i like i like the yellow version gravy. And my wife also had her #afung meatball soup. As usual afung is always afung, delicious with nice beef broth soup, while the padang sate is nice tender in the meat. #wikolikeit #makan #makanmulu #makanapa #makanaja #foodphotography #foodporn #foodgasm #foodlust #satepadang #baso #foodcourt #mkg #Jakarta

  • 3
  • 0
  • 26 Minutes ago

And now back to reality again, this is my childhood favorite instant noodle since this is the common brand there, like we have indomie in Indonesia. The taste is basic but delicious, only like soyu and then sesame oil. Usually we will add egg boiled or sunny side up and ham or sausage.... Ah so nice and delicious.... #wikolikeit #makan #makanmulu #makanapa #makanaja #foodphotography #foodporn #foodgasm #foodlust #instantnoodles #breakfast #Jakarta

  • 4
  • 0
  • 31 Minutes ago

Enak nih 😅 Yang butuh cemilan bisa dicoba⁣⁣ .⁣ Ada Yang Udah Pernah Coba Baso Goreng Anugerah⁣?⁣ 📍GOR PAJAJARAN, Bandung⁣⁣ .⁣ .⁣ Credit @kokokuliner⁣⁣ © Contact Us for Credit or Removal⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 📌 Dapetin Terus ide MAKANAN..⁣⁣⁣⁣ 📌⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Follow @idemakanlezat⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Follow @idemakanlezat⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #makanan #makanmakan #makanapa #makanmalam #makanansby #makanankekinian #makananenak #makanansehat #makananhits #makananmurah #kuliner #kulinersby #kulinerbandung #kulinersemarang #kulinerjakarta #kulinersurabaya #kulinerjogja #kulinermedan #jajanan #jajanankekinian #jajananbandung #jajananpasar #jajanansurabaya #cemilan #cemilansehat #cemilanenak #cemilankekinian #cemilanbandung

  • 10
  • 0
  • 41 Minutes ago

Sekarang Coway tengah buat promosi penapis air Coway 3 suhu paling laris di pasaran 😍😍 . . Nak dapatkan harga promo meh dm Umaira atau wssp terus ke nombor 0104210344. Untuk lebih mudah klik saja di link bio @feelrichandhealthywithcoway . . #CowayMalaysia #Coway #waterpurifier #penapisaircoway #neocoway #airtapisancoway #penapisairmurah #3suhu #rumahminimalis #dekorumahmalaysia #tamanperling #cowaytemerloh #festival #dietfood #makanapa

  • 0
  • 0
  • 41 Minutes ago

‘ MAN JADA WAJADDA ‘ siapa berusaha , dia yang dapat . Lihat apa yang ada di depan dengan pandangan luas dan bersemangat .Teruskan bermimpi setingginya utk masa akan datang . . #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise.

  • 18
  • 0
  • 44 Minutes ago

Had our dinner with our regional, luckly that he had booked this place @absteakjakarta a month ago, due to long queque. We are having a nice and good dinner, accompanied with a bottle of red wine, we ordered the butcher steak, a combination platters with vary types of meat. And we order also some starter, tuffee bomb, small nice and giving the taste of the truffee mushroom, balanced with the soft mashed potato, followed with the ab salad, fresh cut of baby romains splashed with garlic butter and parmesan cheese, with smoked salmon. Our fav french fries with a twist of sliced mushroom and garlic cheese. We entered the main course. There so many type and i only remembered the nice one for me to reorder in my next visit, i like the fillet minion, flanks and 21 days dried ages steak. Expecially the 21 days dried ages is perfect for me, tender and juicy and just right. While the 120 days bit hard and strong aroma and textures, leaving srong after taste. For desset of course, we ordered strawberry bomb sorbet, nicely served for share, glazed sugar formed as strawberry, with strawberry sorbet inside, whice chocolate as leaves, and grated White chocolate and macadamian nuts sprinkled with pop rocks giving a fresh and tingling sensation. Overall it's a very nice experience for me as we will back for next celebration for sure. #wikolikeit #makan #makanmulu #makanapa #makanaja #foodphotography #foodporn #foodgasm #foodlust #steak #absteakjakarta

  • 4
  • 3
  • 44 Minutes ago
  • 2
  • 0
  • 55 Minutes ago

Yuk di order nasi gurih kak yani. Ada menu dendeng, rendang, ayam, urat, usus dan babat. Bisa pesan melalui go food. Nasi gurih kak yani #sarapansehat #sarapanpagimedan #makananenakmedan #makanapa

  • 1
  • 0
  • 59 Minutes ago

안녕하세요 (๑˃؂˂๑) Meski cuaca mendung jangan buat dirimu murung ya dear. Bikin happy dengan yang yummy. Jjajang Ddeokbokki dibuat dengan saus Jjajang membuat Ddeokbokki bercita rasa berbeda. Selalu ada buat kamu dimana aja. --------------------------------------------------------------------------- 🍽: Jjajang Ddeokbokki 🛵: Grab Food / Go food ☎: 021 2789 3430 📧: taeyangsungindonesia@gmail.com 📍: Neo Soho LG floor unit 102 🔖: Halal --------------------------------------------------------------------------- #taeyangsung #koreanfood #food #sarapan #makan #makanan #makanmakan #makanapa #makansiang #enak #enakbanget #breakfast #lunch #dinner #tanjungduren #jakartabarat #foodaddict #foodpics #jakartafood #jakartafoodies #instagood #instafood #foodblogger #hujan

  • 10
  • 0
  • 1 Hour ago

Semoga yang bergabung PROGRAM KEHAMILAN nya dibulan ini Bisa secepatnya berhasil HAMIL,, Aamiin 🙏 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 💝 PROMIL TERBARU & TERPOPULER 💝 PROMIL YANG BANYAK MEMBUKTIKAN KEBERHASILANNYA 💝 PROMIL DENGAN METODE SINGKAT & SEDERHANA 💝 PROMIL CEPAT HAMIL UNTUK MEMPEROLEH KETURUNAN - 1. Promilnya disini menghilangkan semua hambatan kehamilannya terlebih dahulu baru ditingkatkan kesuburannya 2. Promilnya disini dilakukan secara alami tanpa efek samping 3. Promilnya disini tidak membuang waktu dan tenaga untuk bolak balik pergi ke dokter 4. Promilnya disini tidak mengganggu aktivitas sehari – hari anda 5. Promilnya disini tidak hanya promil namun juga bisa sekalian'' menyembuhkan penyakit lainnya. 6. Sudah lebih dari 1000 testimoni keberhasilan. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ KONSULTASI gratis Follow: 💧@program.kehamilan_bunda2 💧@program.kehamilan_bunda2 💧@program.kehamilan_bunda2 💧@program.kehamilan_bunda2 🏥untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil & hiburan bayi ➖➖➖📱contac person 📱https://wa.me/6282330076005

  • 18
  • 1
  • 1 Hour ago

kenapa Mi Rebus Johor lebih sedap dan enak berbanding mi rebus yang lain??. Err..walaupun kedengaran ada unsur kenegerian, tapi percayalah, sesiapa yang pernah makan mi rebus Johor, pasti tidak akan jemu,apatah lagi untuk rasa menyesal.heheh. .. Yg buatkn mee rebus di tempat kami special ialah, sebab selain dri kepekatan kuahnya, ditambah pulak dgn keropok yg sgt2 sedap, pabila dimakan, kriuk-kriuk bunyinya...ditambah pula dgn kerangupan bawang goreng, cili hidup dan telur rebus.... cuba korang bayangkan.... ad rasa manis2 , makan dgn keropok udang yg sgt awesome, bila trgigit cili hidup tu, perghh..tk terkata sedapnya.....silap haribulan pak sedara lalu pun tak nampak....walawehhh...😋😋 So korang, teringin nak rasa keenakan mee rebus johor, tak yah lah susah2 smpai nak g Johor cari mee rebus, kat Melaka pun dah ada uolsz... Location : R & R Ayer Keroh, Melaka, bersebelahan Masjid MITC, sebelah Mydin Melaka. Kalau korang cari tak jumpa kgk, bleh dm/pm/wa : 0166609249 kak yati gojesss..hah gituww..gojes kerr??? @ 🥰😍 @dpakisrestauranthouseoflaksa #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #meerebus #meerebusjohor #meerebushjwahid #meerebussedap #meerebusdelivery #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim #jalanjalancarimakan #jommakanmakan #makanterus #makansedap #makanmurah

  • 1
  • 0
  • 2 Hours ago

Punya Roti tawar? bikin ginian yuk 😉😉 .⁣⁣ .⁣⁣ ROTI PANGGANG .⁣⁣ ⁣⁣ Bahan :⁣⁣ - Susu cair⁣⁣ - 1 butir telur⁣⁣ - Roti tawar⁣⁣ - Mentega⁣⁣ - Chocolates chips atau meises (atau isian sesuai selera)⁣⁣ - Gula halus untuk taburan⁣⁣ .⁣⁣ .⁣⁣ JANGAN LUPA FOLLOW⁣⁣ 👇👇👇👇👇⁣⁣ @bikin.ngiler24 ⁣ ☝️☝️☝️☝️☝️ untuk ide-ide masak setiap hari 😊⁣⁣ .⁣⁣ .⁣⁣ 🎥 By: @andrianda .⁣⁣ 📷All rights reserved to the respective owners.⁣⁣ ⁣

  • 51
  • 1
  • 2 Hours ago

Eita carai 😳 . . . . . inspiração: @humakimak ❤️ . . . créditos/ edição: @makemyllaaraujo❤️ . . . . . .#makeup #maquiagem #makeupideas #make #makanapa #makemanaus #makeuplover

  • 90
  • 27
  • 6 Hours ago

FAV ALL THE TIME 😍😍😍 GABUNGAN NANGKA RANUM YANG SANGAT MANIS DAN FRESH DICAMPUR DENGAN SAMBAL KICX YANG PEKAT LIKAT . TOP SELLER NI GUYS ‼️‼️ Kalau nak place order boleh tekan link kat bio tau❤❤❤ . . . #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise #manggaasamboi #manggaohsemshack #manggasambalkicx #kedondongasamboi #epalasamboi #jeruxjambuasamboi #jerukmalaysia

  • 69
  • 3
  • 9 Hours ago

Selain ia di hidangkan bersama Spaghetti, ia juga turut di sertakan bersama, sambal belacan, ulam-ulaman seperti daun kesum, daun selasih, bunga kantan, kacang panjang, taugeh, timun yang di hiris halus, bawang mentah dan lobak asin. Laksa Johor merupakan hidangan yang cukup rumit di sediakan, namun hasilnya cukup enak dan lazat tak terkata. Oleh kerana kerumitan itulah Laksa Johor hanya di sajikan pada hari-hari tertentu sahaja dan harganya juga jauh lebih mahal berbanding dengan laksa-laksa lain yang terdapat di Malaysia. (gambar ihsan dri google) Walk in ke @houseoflaksa (fmly known as d’Pakis Rest) Boleh jga dm or pm or wa : kak yati gojess @0166609249. 🥰😍 @dpakisrestauranthouseoflaksa #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim #jalanjalancarimakan #jommakanmakan #makanterus #makansedap #makanmurah

  • 1
  • 0
  • 9 Hours ago

Proses memasak kuah laksa Johor mestilah menggunakan api yang kecil dan tempoh memasaknya agak lama. Ini adalah bertujuan supaya kuah ini tahan lama memandangkan ia menggunakan santan dan ia juga supaya semua bahan menyerap rempah ratus dan aromanya. Walk in ke @houseoflaksa (fmly known as d’Pakis Rest) Boleh jga dm or pm or wa : kak yati gojess @0166609249. 🥰😍 @dpakisrestauranthouseoflaksa #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim #jalanjalancarimakan #jommakanmakan #makanterus #makansedap #makanmurah

  • 3
  • 0
  • 9 Hours ago

Kuah laksa Johor agak pekat, ia berasaskan isi ikan yang di masak bersama rempah ratus terpilih. Menggunakan santan pekat yang bermutu, kerisik kelapa dan juga ramuan-ramuan dan herba terpilih. Resepi asal laksa Johor menggunakan ikan parang. Ikan yang cukup mahal harganya ini di pilih kerana di katakan mempunyai isi yang halus dan cukup enak sekali, ia juga bagi menjaga kualiti keenakan kuah laksa Johor. Kalau setakat korang nak makan sorang dua, tak perlulah nak bersuaah payah. Walk in je ke @houseoflaksa, Melaka (fmly known as d’Pakis Rest) Boleh jga dm or pm or wa : kak yati gojess @0166609249. @dpakisrestauranthouseoflaksa #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim #jalanjalancarimakan #jommakanmakan #makanterus #makansedap #makanmurah

  • 3
  • 0
  • 9 Hours ago

Laksa Johor amat unik kerana menggunakan spaghetti sebagai bahan laksanya dan di makan bersama kuah yang penuh dengan rempah ratus. Kelazatan dan keistimewaan Laksa Johor adalah pada keseimbangan campuran bahan yang di gunakan untuk menghasilkan kuahnya yang menepati citarasa semua bangsa dan lapisan masyarakat di Malaysia dan antarabangsa. ktedit to kak ita. #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim #jalanjalancarimakan #jommakanmakan #makanterus #makansedap #makanmurah

  • 2
  • 0
  • 10 Hours ago

Tahukah anda bahawa laksa Johor boleh di kategorikan sebagai Laksa yang paling mahal dan paling rumit untuk di sediakan berbanding laksa-laksa yang lain. Oleh kerana itu ianya hanya di hidangkan pada hari-hari yang istimewa seperti Hari Raya dan di hidangkan juga pada majlis-majlis tertentu. Laksa Johor jarang kita peroleh di jual di kedai-kedai atau di warong - warong apatah lagi di jual di gerai tepi jalan. Tapi...tapi...tapi....sekrng dah tak yah nk tunggu raya hji ke raya pose ke, sebab kt Melaka dh ada Laksa Johor yg paling awesome 😎, mabeles😋, cukup rasa, macam mak masak, kalau makan, confirm dtg lagi... Walk in jer : @houseoflaksa (fmlyknownasdpakisrest), di R & R, Ayer Keroh MITC, sebelah Mydin Melaka @ bleh dm/pm kak yati gojes : 0166609249 ktedit : azlita #laksa #laksajohor #laksajohorsedap #laksajohor #makanapa #makansedap #melakafood #melakatrip #melakapeople #melakafooddelivery #melakabandarayabersejarah #muamelaka #portmakanmelaka #johordarultakzim

  • 1
  • 0
  • 10 Hours ago

Mager pas weekend? Santai seharian sambil menikmati hidangan Roti Kopi Sam Amoi. Rasa topping kopi dan mocca dan adonan roti khas Sam Amoi pasti membuat kamu ketagihan. Order @sotosamamoi melalui aplikasi Gofood @gofoodindonesia dan nikmati berbagai promo diskon. #kue #kuekering #kuliner #jakartafood #manggabesar #jakartabarat #jakartautara #gofood #makanmalam #makanapa #makan #kuliner #kulinerbandung #kulinerindonesia #kulinerjkt #jktinfo #jktculinary #jktfooddestinations #foodblog #foodblogger #makananrumahan #roti #oleholeh #pesan #pesta #rotikering

  • 36
  • 0
  • 10 Hours ago

Dibalik tabir kemunculan TOASTED BREAD yg TIDAK DISENGAJAKAN.. . . IDEA datang macam KEMALANGAN, resepi DIOLAH & DIRAWAT 😱 lepas dah sembuh PERGI DIA SAMPAI ORDER TIAP3 HARI BERATHOOORRRRRRRR !! . . SAMPAI READY STOCK PON BERTAHAN 10MINIT JE !! 🤣 . . " Allahmdulillah, bakar dengan HATI, custmer makan TAMBAH - TAMBAH TAK HENTI!! " 😋😋 . . P/s : Nanti kalau masuk muzium , kita PRINT & FRAME kan oke?? 🤣🤣 . . #Treesib #selangor #PPUM #HospitalShahAlam #ToastedBread #toastedbread #foodviral #viralMalaysia #Tempatan #Halal #Bumiputra #Ranggup #Sedap #MakanApa #MakanViral #OrangKita

  • 3
  • 0
  • 10 Hours ago

[ TAHUKAH ANDA??? ] . APA YANG MEMBUATKAN TOASTED BREAD nie ISTIMEWA dan lain dari produk roti bakar lain?? . . TB 100% resepi RAHSIA dari TREESIB dan dibuat secara FRESH setiap hari.. 😋 sebab tu rasa SEDAP dan RANGGUP TB xsama dgn produk lain.. . " Bentuk mungkin sama, RASA 100% BERBEZAAAAA.... " . . #Treesib #selangor #PPUM #HospitalShahAlam #ToastedBread #toastedbread #foodviral #viralMalaysia #Tempatan #Halal #Bumiputra #Ranggup #Sedap #MakanApa #MakanViral #OrangKita

  • 2
  • 0
  • 10 Hours ago
  • 15
  • 1
  • 11 Hours ago

Nih Buat penggemar makanan ala2 arab.. mesti nyobain nasi briyaninya @jammet_halaziz punyanya Juragan @abahaysk Halal Dan Mantul!! Apalagi Tempatnya syahduu pinggir sawah sambil dengerin musik mellow makin syahduu!!! Dijamin betah terus Nambah,Soalnya ga cukup satu piring!!🤣😁😁 #kulinerjogjaenakmurah #kulinerindonesia #kulinerjogjahits #makanapa #makanjogja #makanenak #makanenakjogja

  • 6
  • 0
  • 11 Hours ago
  • 161
  • 1
  • 12 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my Resepi tart gemuks ikt sukatan yg saya buat niaga. Bahan-bahan: Butter 2 cawan Esen Vanilla 1 penutup Telor 1 biji Susu pekat stgh cawan Minyak sapi 1 sudu Pewarna kuning ikt lah nk warna ikt kesukaan nk hijau pon boleh ikt suka korang lah Tepung gandum 3 cawan Tepung kastard 1/2 senduk nasi Tepung jagung 1 sudu Cara-cara: Gaul semua jgn d blander yer kang leper2 lak tart korang ..gaul smpi korang rasa x melekat kat tgn klu kurang tepung tmbh lah sendiri yer jgn keras jgn lembik sgt .. Dah cantek boleh terap ngn acuan ikt korang lah Inti tart nenes 2 cik sue beli kat kedai bakery jer yg dah ready stok x yah susah2 nk memarut nenas yer.. Siap terap bakar suhu ikt oven masing2 cik sue bakar 160 selama 25minit ok siap tunggu sejuk bru masuk bekas ok...mmg sedap d makan begitu saje...x raya pon boleh makan. #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0182042830

  • 136
  • 0
  • 12 Hours ago

2020....stiker baru..varian rasa juga bertambah..mudah2an tambah laris dan tambah berkah..Aamiin . . 🔥MAKARONI,MIELIDI& BASRENG FAMELA🔥 ⬇TERSERDIA RASA⬇ ✔PEDAS JERUK ✔PEDAS ORIGINAL ✔PEDAS MANIS ✔BARBERQUE ✔BALADO MERAH ✔SAPI PANGGANGANG ✔RUMPUT LAUT ✔SAMBEL HEJO ✔ASIN JERUK ✔JAGUNG BAKAR ✔KEJU ✔JAGUNG MANIS ✔BASRENG ASIN ✔BASRENG P. ORIGINAL ✔BASRENG P. JERUK . 📌DALAM UKURAN 〰70G 〰250G 〰500G (kecuali mielidi) UNTUK MENYICIPI RASA DAN RESELLER BISA MENGHUBUNGI NMOR DI BAWAH INI⬇ 📞083867243599 #makananfavorite #makanangurih #resellerwelcome #jajananngehits #kulinerkekinian# #makaroni #marishalawat #makaronienak #makananenak #makaronipedas #makananmurah #makaronikeju #enak#makanapa #makaronigoreng#viral #makaronifamela#jajananpasar #jajanankekinian #jajanansd #food #homemade#kuekering #kuliner #oleholehonline#reseller#basrengfamela#famelafood#mielidifamela . . . Bismillah walhamdulillah

  • 8
  • 0
  • 12 Hours ago

CLASIX IS THE BEST!!! ES TAPE GOSROK VS ROTI PASAR “JORDAN” 🤤👍🏻 . Anak milenial skrg kayanya dah asing sm 2 produk ini.. mrk g tau nikmatnya roti jordan dicelup ke es tape nikmatnya dapet sekaligus kenyang 😂😋😍 . Orang lebih mengenal pak hartono dgn sebutan pak tape 🤣 tiap hari yg beli ga berenti2..ada aja yg beli buat dibungkus.. . nyempil lokasinya di selatan ringroad...ini jd es tape gosrok paling enak sih verai JBL !!! apalagi dimakan pake roti jordan makin mantul!!! cpaling suka minum ini klo ud encer..lgsg kemecerrr polll..😍😍😍 ini rekomen bgt buat kamu gess..yg butuh dingin2💦 . ES GOSROK TAPE PAK HARTONO Jl. Ringroad selatan K.H Ali Maksum (tembusan ke jl. Bantul) ES GOSROK IDR 3.500 roti IDR 1.000 11:00-habis . Cr: @jogjabikinlaper #foodhunting#yummyfood#makanenak#makanapa#makananindonesia#laparbaper#laparbanget#foodstagram#foodtruck#makanankekinian#kulinerjogjamurah#kulinerjogjamurah#kulinersurabayamurah#kulinerjakarta#kulinerjakartamurah#jakartakuliner#kulinermedanmurah#kulinermedanenak#kulinermedan

  • 8
  • 4
  • 12 Hours ago

Banyak yang sudah merasakan manfaat Green Coffee Tea. Andakah selanjutnya? . . Info lebih lanjut wa.me/085399795871 dan follow @kopi_puncak_malino

  • 0
  • 1
  • 12 Hours ago

Ayo makan teman-teman, ayo makan, biar cepet gede man-teman,.. #cepetgede #balita #makanapa #breakfast

  • 14
  • 0
  • 12 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my ❤️❤️Sambal tempe ikan bilis❤️❤️ Anak anak suka sgt sambal ni...pedas manis ranggup...secukup rasa membuka selera. Bahan-bahan: * Tempe dipotong nipis dan goreng garing. ..ketepikan. * Ikan bilis di goreng garing... ketepikan. * Cili kering blend 4 sudu besar. * Bawang putih 3 ulas dicincang halus. * Se biji bawang besar di potong bulat * 3 sudu besar gula + 1 sudu besar gula merah. Cara-cara: 1- tumis bawang putih sampai kuning... masukan cili kering...tumis sampai garing. 2- masukan bawang besar... sedikit garam...gula...gula merah...masak sehingga bawang besar layu dan tumisan nmpk warna gelap...tutup api ..biarkan sambal ni betul betul sejuk. * Akhir sekali gaulkan ikan bilis dan tempe tadi dgn sambal hingga rata...siap. Kredit: Asiah Jaafar #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0182042830

  • 195
  • 1
  • 13 Hours ago

Alhamdulillah,allah masih pinjamkan nafas utk berhidmat jaga makan minum suami serta family. Resepi... 1. Ikan tengiri ( sy gaul kunyit serbuk goreng separa masak) 2. Cili kering, sedikit kunyit hidup,belacan ( blend) 3. Bawang merah besar,bwg merah kecil,bwg putih & halia (blend) 4. Bendi & air asam jawa.. Tumis bwg² yg diblend,kemudian masukkn cili kering..masak cili sehingga naik myk dan warna cili merah menyala..kemudian masukkn air asam jawa,air masak..biarkn mendidih masukkn bendi,last masukkn ikan..kacau sebati biarkn seketika,pastikn garam,asam,semua terasa. Kredit: SuiSan Aliezsha #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 159
  • 2
  • 13 Hours ago

Pinjam sebentar dulu ya dek.. TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIL" dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. #resepinspirasi #kenyangirl #sukamakan #jommakan #masakanmelayu #sedap #makanmakanmakan #makananviral #makanterusss #makanapa #keluarmakan #sayasukamakan #gagaldiet #jjcm #nasilemak #pelayaran #sayamasak #medan #sedapgiler #jjcm2018 #foodpornmedan #jjcmtv3 #terengganu #jalanjalancarimakan #kakimakan #akusuka #utmskudai #kebayatradisional #kebayacantik #kebayainspirasi

  • 59
  • 0
  • 13 Hours ago

Ayam Pad Kapraow (Thai holy basil chicken) Bahan2nya: -isi ayam yang di cincang -thai basil (ni mmg kena byk) -cili kecil merah di potong kecil (byk lagi sedap) -sos tiram -sos ikan -kicap soya -kacang panjang (di potong ) -bawang besar di potong dadu Bahan tumbuk -tumbukkan sekali cili merah besar bersama cili kecil merah dan bawang putih. Caranya: -tumis bahan yang di tumbuk tadi. sekejap je.Masukkan pula ayam.. bila ayam dah bertukar warna. masukkan ketiga2 sos tadi. Rasa dan kalau nak pekat sikit lebihkan soya sos. lepastu masukkan bawang besar dan cili kecil merah yang di potong tadi. kemudian letak kacang panjang. gaulkan sekejap. tutup api,masukkn thai basil. gaul dan siap. Sumber : FB Jamil Rozali #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami

  • 11
  • 1
  • 13 Hours ago

Salam Jumaat..Jom bfast... RESEPI PHAD THAI Yang suka boleh share 😉😋 Bahan-bahan ( Sos Phad Thai ) 1/4 cawan air asam jawa 1/4 cawan sos ikan 1 sudu besar cili flakes 3 sudu besar gula merah/gula putih 1 sudu kecil garam Bahan-bahan selebihnya 1 bungkus Mee Phad Thai direbus sekejab dalam air panas, dah lembut tos kan.. Udang segar secukupnya dibersihkan 5 ulas bawang putih cincang halus 7-10 biji cili padi ditumbuk 1 biji telor 1 batang karet di hiris panjang 1 biji capsicum hijau dihiris panjang Taugeh secukupnya Bahan-bahan Topping Limau nipis Kacang goreng Cili flakes Daun Sup//daun bawang//ketumbar Cara nya Gaulkan semua bahan Sos Phad Thai dan ketepikan Panaskan minyak dan tumis lah bawang putih hingga agak perang dan wangi Masukkan cilipadi dan udang dan tumislah sehingga udang masak Masukkan Mee Phad Thai dan kacau rata, kemudian masukkan Sos Phad Thai. Kacau lah biar sebati mee dan sos nya, lepas tu pecahkan telor dan biarkan sekejab Bila telor dah agak masak baru di kacau dan masukkan taugeh dan sayuran lain Gaulkan sehingga rata Hidangkan bersama kacang goreng, limau nipis, cili flakes dan daun sup/bawang/ketumbar Kredit : Shalieya Danish #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami

  • 19
  • 0
  • 13 Hours ago

Roti Mexico (Mexican Bun) Bahan-bahan: Tepung roti (400g) Tepung gandum (100g) Gula kastor (100g) Garam (5g/1 sudu teh) Susu tepung (20g/4 sudu teh) Bread softener (5g/1 sudu teh) Bread improver (5g/1 sudu teh) Yis segera (instant yeast) (1 paket) Serbuk penaik (baking powder) (1 sudu teh) Telur gred A (1 biji) Mentega/shortening (70g) Air sejuk (225g) Yis + gula kastor (1 sudu teh) + air suam (sedikit) = biar berbuih Cara-cara penyediaan: Campurkan semua bahan-bahan kering. Masukkan bahan cecair dan uli sebati. Masukkan pula mentega atau shortening. Uli sehingga licin dan elastik selama 10-15 minit. Tambah sedikit tepung gandum secara agak-agak. Uli lagi sehingga doh sudah tidak melekat di mangkuk. Rehatkan doh selama 40 minit. Letak dalam ketuhar untuk cepat kembang. Tumbuk-tumbuk doh, masukkan inti dan letakkan dalam cawan kertas (paper cup). Biarkan doh naik sekali ganda dan paipkan topping atas roti dengan bentuk lingkaran (spiral). Bakar pada suhu 200°c selama 20-25 minit. Bahan-bahan topping: Mentega (100g) Gula aising (icing sugar) (80g) Telur (2 biji) Serbuk Nescafe 3 in 1 (2/3 sudu teh) - dilarutkan dalam air panas (2 sudu besar) Tepung gandum (100g) Tepung jagung (25g) Cara-cara penyediaan topping: Campurkan semua dan adun sehingga sebati. Simpan dalam peti sejuk dan keluarkan apabila mahu digunakan. Bahan-bahan inti (filling): Mentega (100g) Esen vanila (sedikit) Gula perang (35g) Cara-cara penyediaan inti (filling): Adun sebati dan sejukkan. #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami

  • 8
  • 0
  • 13 Hours ago

Mencari produk viral yang mudah dijual? . Jom sertai family Wany's Snack. . Kami menyediakan support group untuk agent2 yang serius untuk berniaga. Kami akan guide sampai jadi💪💪💪 . Reward bulanan menanti untuk agent2 yang komited. . Jom join kami sekarang..Klik je link di bio.. . http://wanyssnackskl.wasap.my . 0129189530 0129189530 0129189530 . . #malaysianfoodie #klfoodie #malaysia #foodpanda #makanmana #makanapa #wanyssnacksselayang #makanan #foodpornmalaysia #kacangwanys #wanyssnacksKL #like4likes #wanyssnackssentul #sukamakan #wanyssnacks #projekraya2020 #kakimakan #makanmakan #wanyssnacksgombak #makanapa #likeforlikes #makanapaharini #makananviral #wanyssnackssemurah #sedapsangat #ent530 #foodviral #makansedap #malaysianfood #vitdaily

  • 6
  • 0
  • 13 Hours ago

Mencari produk viral yang mudah dijual? . Jom sertai family Wany's Snack. . Kami menyediakan support group untuk agent2 yang serius untuk berniaga. Kami akan guide sampai jadi💪💪💪 . Reward bulanan menanti untuk agent2 yang komited. . Jom join kami sekarang..Klik je link di bio.. . http://wanyssnackskl.wasap.my . 0129189530 0129189530 0129189530 . . #malaysianfoodie #klfoodie #malaysia #foodpanda #makanmana #makanapa #wanyssnacksselayang #makanan #foodpornmalaysia #kacangwanys #wanyssnacksKL #like4likes #wanyssnackssentul #sukamakan #wanyssnacks #projekraya2020 #kakimakan #makanmakan #wanyssnacksgombak #makanapa #likeforlikes #makanapaharini #makananviral #wanyssnackssemurah #sedapsangat #ent530 #foodviral #makansedap #malaysianfood #vitdaily

  • 4
  • 1
  • 13 Hours ago

Mencari produk viral yang mudah dijual? . Jom sertai family Wany's Snack. . Kami menyediakan support group untuk agent2 yang serius untuk berniaga. Kami akan guide sampai jadi💪💪💪 . Reward bulanan menanti untuk agent2 yang komited. . Jom join kami sekarang..Klik je link di bio.. . http://wanyssnackskl.wasap.my . 0129189530 0129189530 0129189530 . . #malaysianfoodie #klfoodie #malaysia #foodpanda #makanmana #makanapa #wanyssnacksselayang #makanan #foodpornmalaysia #kacangwanys #wanyssnacksKL #like4likes #wanyssnackssentul #sukamakan #wanyssnacks #projekraya2020 #kakimakan #makanmakan #wanyssnacksgombak #makanapa #likeforlikes #makanapaharini #makananviral #wanyssnackssemurah #sedapsangat #ent530 #foodviral #makansedap #malaysianfood #vitdaily

  • 3
  • 0
  • 13 Hours ago

Nahh dengan menu prasmanan yang bisa menyesuaikan pesanan yang anda mau.. Warung luwe karang ploso juga ada Paket acara rapat, kopdar, resepsi pernikahan, ulangtahun, seminar, dll . Langsung aja 📲 0813-3249-6106, . . Melayani Prasmanan di lokasi yang diinginkan #makan #makanmakan #makanterus #makanapa #kulinermalang #kuliner #malangkuliner #kulinerhitsmalang #kulinerbatu #kulinermalang #malangmbois #makanenak #makanenakmurah #malangfoodies #makanankekinian #kulinermalam #nasikotak

  • 6
  • 0
  • 14 Hours ago
  • 12
  • 5
  • 14 Hours ago

The colour red represents chinese culture's symbol of luck. On 24 & 25 January 2020 wear red when celebrating chinese new year at steakmate to get on 10% discount off steak and 20% discount off all other food! @steakmate Ruko South Goldfinch SGC / 39, The Springs Telp : 0812 1307 8096 Opening hours 11:00 - 22:00 #steakmate #steakhouse #steakenak #steakmurah #makanunik #imlek2020 #gadingserpong #tangerang #makanapa #makanenak #serpong

  • 11
  • 0
  • 14 Hours ago

Udah lama tak bersua.. kini kembali lagi 😎😎😎 Eh dah nyobain menu baru @nasiberat belum?? Kepoin kita di gofood yuuuu... kita lagi promo nih.. 😉😉 #promo #kulinermalang #nasigoreng #malangkuliner #malangfoodies #makanberat #makanmakan #makanapa #exploremalang #kulinerenak #amazingmalang #infomalang . . . You should try Nasi Goreng Ori from Nasi Berat, Lowokwaru on GoFood. https://gofood.link/u/rqLYx0

  • 15
  • 6
  • 15 Hours ago

Yummyy 😍 ⁣⁣⁣⁣ Suka makan?🍔🍗🍜 Follow @laperbangetparah ⁣⁣⁣ Pakai Juga #laperbangetparah 🍩🎂⁣⁣⁣ Tag Temen Kamu di kolom komentar👇👇⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣➖⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Akun Lainnya :⁣⁣⁣ @manisbangetparah⁣⁣⁣ | @viralbangetparah⁣⁣⁣⁣ | @kreatifbangetparah⁣⁣⁣ | @pedasbangetparah⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣➖⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 🎥 :⁣⁣ @chasing_delicious ⁣ ➖⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #makanmakan #makanapa #pergikuliner #jajananmalam #indonesianfoods

  • 238
  • 2
  • 15 Hours ago

Chicken Drum sticks, saus barbekyu, madu dan jus lemon.. Nyam nyamm 😍 ⁣⁣ .⁣ .⁣ ⁣ Jangan lupa pencet tombol 💓 supaya @pergikuliner.idn makin semangat update tiap harinya 😉⁣⁣ .⁣ .⁣ .⁣ 🔰Follow : @pergikuliner.idn 🍜⁣⁣⁣ 🔰Follow : @pergikuliner.idn 🍳⁣⁣⁣ 🔰Follow : @pergikuliner.idn 🍜⁣⁣⁣ .⁣ .⁣ .⁣ Sumber: @rus_grill ⁣⁣ ⁣ -⁣ ⁣ .⁣ .⁣ #pergikuliner⁣⁣ #makansedap ⁣⁣ #makanannusantara ⁣⁣ #makanansedap ⁣⁣ #makanyuk ⁣⁣ #makanapa ⁣⁣ #makanbanyak ⁣⁣ #makankenyang ⁣⁣ #makanbareng ⁣⁣ #makananindo ⁣⁣ #makananviral ⁣⁣ #akusukamakan ⁣⁣ #kunyahkunyah ⁣⁣ #makanankhasindonesia ⁣⁣ #makananunik ⁣⁣ #makanpagi

  • 28
  • 0
  • 15 Hours ago

Lagi ga pengen karbo? OH TENTU ADA MENU MANTOEL LAINNYA!! . Bakso Unyu-Unyu ada di Menu, buat apa kalian nunggu? Waktu kalian sedang sendu, langsung cari BAKSO MANTOEL! . Follow @miemantoel.id Whatsapp 0896-3060-7959 . #bakmi #bakmie #miejakarta #kuliner #kulinerjakarta #anakjajan #kulinerjabodetabek #kulinermalam #sobatkulineran #sobatkuliner #makanmakan #makanterusss #makanapa #foodblogger #foodies #enakbanget #jajanenak #doyanbakmie #bakmielovers #bakmiclubidjakarta #bakmiclubid #baksohalus #bakso #baksojakarta #baksolover

  • 18
  • 0
  • 16 Hours ago

Mie Mantoel emang ter-mantoel buat kalian yang hobi banget ngumpul dan asik2an bareng geng! My Mantoel Squad is better than yours. Setuju ga? . Follow @miemantoel.id Whatsapp 0896-3060-7959 . #bakmi #bakmie #miejakarta #kuliner #kulinerjakarta #anakjajan #kulinerjabodetabek #kulinermalam #sobatkulineran #sobatkuliner #makanmakan #makanterusss #makanapa #foodblogger #foodies #enakbanget #jajanenak #doyanbakmie #bakmielovers #bakmiclubidjakarta #bakmiclubid

  • 26
  • 0
  • 16 Hours ago

AMARAN ‼️‼️ MAAF KALAU VIDEO INI MEMBUATKAN ANDA TERLIUR SEBAB MIN SENTIASA TERLIUR DENGAN #liurlelehhouse . . TERINGIN ? BOLEH DAPATKAN DARI STOCKIST DAN AGENT KAMI YANG SAH 📌 . . WE DELIVERY ALL OVER CROSS MALAYSIA 🇲🇾 . . . @jeruxleleh4u #TheFamousSpicyJacx🌶#NangkaMaduSambalKicx🌶 #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise - #regrann

  • 4
  • 0
  • 16 Hours ago

MAAF BUAT ANDA TERLIUR 🤤🤤 KEPADA YANG INGIN DAPATKAN JERUX BOLEH DIRECT CLICK LINK DI BIO KEPADA YANG INGIN MENJADI STOCKIST DAN AGENT DAN INGIN MENJANA PENDAPATAN BERSAMA TEAM #liurlelehhouse CEPAT DM KAMI @ CLICK LINK DI BIO . . . . . Kalau nak place order boleh tekan link kat bio tau❤❤❤ . . . #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise #manggaasamboi #manggaohsemshack #manggasambalkicx #kedondongasamboi #epalasamboi #jeruxjambuasamboi #jerukmalaysia

  • 8
  • 0
  • 16 Hours ago

Fakta Mantoel yang perlu bingit kalian kepoin sebelum Imlek mendekat. Psst. Ini bisa jadi bekal obrolan buat kalian yang suka awkward kumpul keluarga pas Imlek. Catet! . Follow @miemantoel.id Whatsapp 0896-3060-7959 . #bakmi #bakmie #miejakarta #kuliner #kulinerjakarta #anakjajan #kulinerjabodetabek #kulinermalam #sobatkulineran #sobatkuliner #makanmakan #makanterusss #makanapa #foodblogger #foodies #enakbanget #jajanenak #doyanbakmie #bakmielovers #bakmiclubidjakarta #bakmiclubid

  • 12
  • 0
  • 16 Hours ago

START YOUR HEALTHY LIFESTYLE TODAY! . Tahukah kamu bahwa makanan yang kita makan, memegang peranan sangat penting dalam menjaga kesehatan tubuh kita? Banyak yang beranggapan berolah raga sudah cukup supaya badan menjadi sehat. Tapi nyatanya banyak yang masih makan sembarangan. Perlu kalian ketahui, MAKANAN DENGAN NUTRISI YANG TEPAT memegang 60% dalam menjaga kesehatan tubuhmu, Lalu 30% dari Berolahraga, dan sisanya 10% dari Pola Istirahat kamu. . Yuk, serahkan urusan MAKANAN SEHAT kalian kepada kami. We are the Experts. . Menu makanan Diet Catering Surabaya mengandung : ✔ Bahan segar dan pilihan ✔ Takaran porsi dan nutrisi yang pas (kalori rendah) ✔ Dimasak dengan api kecil sehingga kandungan gizi tidak hilang ✔ Non MSG, Non pengawet, Non bahan pewarna ✔ Halal ✔ Efektif untuk menurunkan berat badan ---------- Contact us : . Area Surabaya : 0821-2351-1662 Area Medan : 0819-1923-1288 Area Jakarta (BSD, Alsut, Bintaro) : 0823-6305-1898 . Atau email di : dietcateringsurabaya@gmail.com . Please no DM. ---------- #fats #carb #diets #catering #sehat #healthyfood #dietcateringsurabaya #cateringkantorsurabaya #kateringkantorsurabaya #kateringrumahansurabaya #cateringhariansurabaya #cateringrumahansurabaya #kateringrumah #foodporn #makanan #otot #makansiang #masakanrumah #resep #halalfood #fruit #kalori #health #kuliner #culinarysby #kulinersurabaya #onlinefood #gofood #makanapa #lunch

  • 11
  • 0
  • 16 Hours ago

MAAF BUAT ANDA TERLIUR 🤤🤤 KEPADA YANG INGIN DAPATKAN JERUX BOLEH DIRECT CLICK LINK DI BIO KEPADA YANG INGIN MENJADI STOCKIST DAN AGENT DAN INGIN MENJANA PENDAPATAN BERSAMA TEAM #liurlelehhouse CEPAT DM KAMI @ CLICK LINK DI BIO . #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise #manggaasamboi #manggaohsemshack #manggasambalkicx #kedondongasamboi #epalasamboi #jeruxjambuasamboi #jerukmalaysia

  • 17
  • 0
  • 16 Hours ago

keren banget nihhh😍😍 . . . #food #makanan #makanapa #instafood #tiktokfood #makanmakan

  • 104
  • 0
  • 16 Hours ago

BERITA BAIK WARGA CYBERJAYA . Khamis 23/1, kami akan buka pickup point di Cyberjaya (12.30pm-2.30pm). Jangan lepaskan peluang order produk Resepinanirostam iaitu Tauhu Begedil, Risoles & Lunchbox! . Tauhu Begedil : RM40 (L) (10pcs) Tauhu Begedil : RM21 (M) (5pcs) Tauhu Begedil : RM 9 (S) (2pcs) Risoles : RM30 (10pcs per box) Combo box : RM40 (L) Combo box : RM30 (M) Nasi Salted Egg Butterchicken : RM14 Nasi Ayam Gepuk : RM14 ((Runner charge for pickup point: RM 5)) . Sila whatsapp 01156305498 atau tekan link di bio untuk order sekarang! . #ResepiNaniRostam #tauhunanirostam #tauhubergedil #tauhubegedil #risoles #combobox #SambalMerahLetop #SambalHijoPetir #makanmana #makanapa #klfoodie #shahalam #klcc #shahalamfood #fooddelivery #lunchbox

  • 32
  • 2
  • 16 Hours ago

Nasi kucing gembul sudah buka yaaa.. New concept jadi angkringan loh sekarang.. Buka jam 4 sore sampai 10 malam, menu lebih lengkap dengan ayam penyet buat ga puas ma porsi ala kucing Lengkap ada kopi juga by #kopi360 Tunggu apa lagi?? Kuy merapat yang lagi di daerah Tanjung Duren #nasikucing #nasikucinggembul #angkringan #angkringanjakarta #makanapa #makanenak #kopi #ngopi #ngopimalam #nongkrong #tempatnongkrong #terimapesanan #delivery #grabfood

  • 12
  • 3
  • 16 Hours ago

MAAF BUAT ANDA TERLIUR 🤤🤤 KEPADA YANG INGIN DAPATKAN JERUX BOLEH DIRECT CLICK LINK DI BIO KEPADA YANG INGIN MENJADI STOCKIST DAN AGENT DAN INGIN MENJANA PENDAPATAN BERSAMA TEAM #liurlelehhouse CEPAT DM KAMI @ CLICK LINK DI BIO . . . . . Kalau nak place order boleh tekan link kat bio tau❤❤❤ . . . #liurlelehhq #thebestjeruxintown #manggapadu #jerukmangga #manggamuda #foodie #klfoodie #makanapa #snackpetang #makanmana #jommakan #jjcm #mymakantv #mango #jeruk #makanmurah #asmr #foodasmr #foodgasm #asmrmakan #malaysia #foodparadise #manggaasamboi #manggaohsemshack #manggasambalkicx #kedondongasamboi #epalasamboi #jeruxjambuasamboi #jerukmalaysia

  • 18
  • 1
  • 17 Hours ago