Hashtag: #resepimudah

117,027 Posts

Top Posts

Bismillah - - Sambel Goreng Tahu + Tempe Versi Jawa banget Biasa buat acara selamatan atau hajatan MaasyaAllah RECOMENDED ini makkk😂😂 Pake lauk ini aja dah enak Apalagi ada telor dadarnya Irit tapi ueenakkk😂😂 - - Bahan 5 potong tahu potong kotak 3 papan tempe potong kotak Goreng setengah matang Sisihkan - - Bumbu cincang agak kasar aja dengan food chooper ch 100 dari @mitochiba.id 10 bawang merah 7 bawang putih 2 cm jahe 10 cabe rawit 7 cabe merah keriting - - Bumbu iris 4 Cabe merah besar + 5 cabe merah hijau iris 5 daun salam ukuran kecil, 3 daun jeruk buang tulang, 3cm lengkuas geprek - - 70ml santan kental 5-7 sdm kecap manis 1 sdm saus tiram 2 sdm air asam jawa Gula merah, lada bubuk, garam + kaldu bubuk - - Tumis bumbu cincang dengan sedikit minyak Masukkan cabe iris, daun salam, daun jeruk + lengkuas sampai harum - - Masukkan garam, kaldu bubuk, lada bubuk, saus tiram, kecap manis, santan, gula merah + air asam jawa Aduk rata sampai mendidih Masukkan tahu + tempe yang sudah digoreng Aduk rata Tunggu bumbu meresap Angkat sajikan❤❤ - - Repost @umi_halim

  • 2,536
  • 18
  • 3 Days ago

Simple je Sagu bungkus Resepi Sagu Nyoq Gula Santan Pewarna Gula merah Masa dah siap corong masukkan Dulu nyoq sikit kat muncung lepas tu gula merah . Lepas tu baru sagu warna tu. Siap. Kukus dalam 15-20 Siap Jom kaih kita makan . . #sagu #sagubungkus #leakitchen #caramakcik #sayamasak #kuih #kuihmuih #resepimudah #resepisenang #vitdaily

  • 753
  • 7
  • 13 Hours ago

⁣ Resipi Cheezy Corndog ⁣ ⁣ Bahan:⁣ -beberapa batang sosej (rebus sekejap, toskan air)⁣ -sebuku mozarella cheese⁣ -1 paket Tepung Cucur Lemak Manis @adabi_consumer (boleh guna perisa cucur yang lain, tapi faa suka kombinasi rasa lemak lemak manis cucur dengan sosej. Ikut citarasa masing masing)⁣ -air secukupnya ⁣ -breadcrumbs oren secukupnya⁣ -minyak masak secukupnya ⁣ -cili sos dan mayones⁣ ⁣ Cara:⁣ -potong 2 sosej. Ketepikan.⁣ -potong mozarella cheese sama besar dgn sosej. Ketepikan.⁣ -ambil lidi dan cucuk sosej dan cheese. Ikut laa nak cucuk macam mana asalkan dicucuk.⁣ -bancuh tepung cucur dgn air sikit demi sikit sambil kacau. Jangan tuang banyak banyak air. Sebab kita nak adunan pekat. Kalau cair memang tak jadi. ⁣ -adunan kalau tercair, tambah sedikit tepung gandum.⁣ -tuang adunan kedalam gelas tinggi.⁣ -taburkan breadcrumbs atas pinggan.⁣ -panaskan minyak yang banyak.⁣ -celup lidi sosej cheese kedalam adunan.⁣ -ratakan keatas breadcrumbs. Kepal kepalkan sikit bagi kemas.⁣ -goreng sampai garing. Angkat dan toskan minyak.⁣ -tuang mayones dan cili sos. Done.⁣ ⁣ #dapurfaafeefoo #cheezycorndog #cheezycorndogdapurfaafeefoo#foodporn #sayasukamasak #masakansimple #foodpornmalaysia #majalahrasa #resepisimple #resepisenang #homecooked #instafood #masakdarihati #sukamakan #sukamasak #resepimudah #resepicampakcampak #resepisedap #foodchannelcooking #mahn

  • 1,454
  • 20
  • 5 Days ago

JAPANESE CiZZ KEK👌👌by #dapurkakmila RAMAi YG NAK RESEPi Nii DAH BUAT TAG KAK MiLA YE 😃CUBA TAUU BAHAN KRiM CiZZ BUTTER SUSU CAiR 1/2 CAWAN GULA 5 BiJi TELO 3 SUDU TEPONG GANDOM 1 SUDU TEPONG JAGUNG CARA DALAM @zmila.thai #dapurkakmila #sayamasak #masakmasak #airtangansr #endeustv #endeus #enak #dapur #khaibaharsmule #brunei #milacook #indonesia #resepibonda #menusedap #carasayabyeinaazman #resepkek #resepbunda #resepimuda #kongsiresepi #gegarvaganza #aydajebat #ctdk #neelofa #datoaliffsyukri #sepahtureunionlive #sepahtu #jepsepahtu #sepahtureunion #shuibsepahtu #resepimudah

  • 2,056
  • 35
  • 2 Weeks ago

Sushi homemade di Ampang😍 Menawarkan pelbagai pilihan sushi yang menarik 🍣 🍱 Encik Adnan akan membuat sushi apabila pesanan dibuat bagi memastikan kesegaran sushi untuk pelanggan👍🏻 Mempunyai pengalaman selama 30 tahun di restoran sushi pertama di Malaysia💥 . Lokasi: Sushi Nan, Carnival Night Market Ampang . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit @foodiebm . . . . . . #Likeforlikes #Bazaarpaknil #Bzarpaknil #Instashopmalaysia #Sayajual #Sayajualmurah #Visitmyig #Sayajualonline #Igshopmalaysia #Igersmalaysia #Resepi #Resepimudah #Resepisedap #Masak #Jjcm #Jommakan #Resepikek #Keksedap #Makan #Neelofa #Fattzura #Ctdk #Janganbencicintaku #Dramamonalisa #Malaysian #Malaysia #Masaksendiri #Likeforfollow #Folow4like #likerslike

  • 4,371
  • 125
  • 1 Month ago

Picit Like ye kak ❤️ ••••••• Kuih Apam. Lembut dan berongga kenyal. Kuih paling mudah dan cepat dibuat. Bancuh, tinggalkan sejam dah boleh kukus. Resepi 1cawan nasi 1cawan air 1cawan tpg gandum 1cawan tpg beras 3/4cawan gula 1sdk yis mauripan Hujung sudu kecil serbuk penaik Sedikit pewarna atau perisa kegemaran Sy guna sirap ros Blendkan nasi dgn air. Masukkan kedalam bekas. Masukkan pula tepung2, gula, yis dan serbuk penaik dan pewarna. Gaul rata. Adunan agak keras tp jangan masukkan air dah tau. Peram 1-2jam. Karang adunan akn mengembang. Masukkan dlm acuan kukus 10-15 minit bergantung saiz acuan. Kredit Resepi : shakinah zainal . . . Jom follow @resepimasaksedap

  • 1,141
  • 4
  • 1 Month ago
  • 1,011
  • 9
  • 2 Days ago

Recent Posts

Korang masak nasi guna rice cooker or dapus gas? Sis guna dapur gas je sbb cpt je masak. Ada lg ke geng sis yg msk nasi guna ni hihi. . Kredit FB mahn Nurhaili Abd Sani . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit . . . . . . #Likeforlikes #Bazaarpaknil #Bzarpaknil #Instashopmalaysia #Sayajual #Sayajualmurah #Visitmyig #Sayajualonline #Igshopmalaysia #Igersmalaysia #Resepi #Resepimudah #Resepisedap #Masak #Jjcm #Jommakan #Resepikek #Keksedap #Makan #Neelofa #Fattzura #Ctdk #Janganbencicintaku #Dramamonalisa #Malaysian #Malaysia #Masaksendiri #Likeforfollow #Folow4like #Likers

  • 8
  • 0
  • 16 Minutes ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 55
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 24
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 15
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 14
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 31
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KULIT KUIH ROPA 😍😍😍⁣ .⁣ Bahan utk Kulit:⁣ .⁣ 4 cwn tpung gandum⁣ 1 biji telur⁣ 2 cwn fresh milk@susu kotak ⁣ Air secukupnya⁣ Secubit garam⁣ ⁣ Caranya⁣ 1. Masukkan telur, garam, gandum dan air & susu ke dalam pengisar. Kisar semua sehingga sebati.⁣ 2. Keluarkan dan kacau adunan. Pastikan tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Sekiranya perlu tambah air sedikit demi sedikit.⁣ 3. Sapu sedikit minyak pada kuali (kalau guna non stick pan xperlu).⁣ 4. Panaskan kuali, tuang 1 senduk adunan dan ratakan, buat cam telur dadar. ⁣ INTI⁣ 4-6 biji ubi kentang potong memanjang⁣ 2 biji bwg holland potong dadu⁣ Daging@ayam kisar sy guna ramly burger. ⁣ 1 1/2 paket kecil rempah kurma *8 biji cili api⁣ *3 ulas bwg putih⁣ *1 sudu mkn lada hitan⁣ Daun kari & rempah kasar sikit⁣ Bhn bertanda* dikisar atau ditumbuk dicampur dgn rempah jadikan pes. ⁣ Cara²⁣ Tumis daun kari rempah kasar bwg holland dlm 1 genggam dah nak bau letak pes rempah. Kacau² dah garing masukkan 1 cwn air dah mendidih masukan daging letak garam gula serbuk perasa maggi. Rasa dah ok masukan hirisan ubi kentang. Biarkan mendidih kacau dah npk kering last masukkan lebihan bwg besar dah layu tutup api. Ok siap sejukkan. .⁣ Kredit: xiyans muhamad⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 31
  • 0
  • 3 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 79
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 35
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 24
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 23
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 18
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ 🍰 KEK SUSU⠀⁣ ⠀⁣ Bahan-bahan: ⠀⁣ ⠀⁣ ♥4 biji telur gred A@B⠀⁣ ♥1 cawan gula⠀⁣ ♥1 sdt esen vanilla⠀⁣ ♥1 sdb ovelatte⠀⁣ ♥1 cawan susu pekat ♥1½ cawan tepung gandum⠀⁣ ♥Pewarna pilihan⠀⁣ ⠀⁣ Cara-cara: ⠀⁣ ⠀⁣ ★Pukul telur, susu, gula, esen dan ovelatte sampai kembang (lbh kurang 3 minit). ⠀⁣ ★Masukkan ke dlm bekas dan masukkan tepung gandum. ⠀⁣ ★Gaul sebati dan bahagikan adunan kpd 2@3 bahagian dan ltk pewarna ikut citarasa. ⠀⁣ ★Panaskan pengukus. ⠀⁣ ★Sapu majerin pada acuan dan masukkan adunan beselang warna mengikut citarasa. ⠀⁣ ★Kukus selama 40 minit. ⠀⁣ ⠀⁣ ** Pastikan air betul2 mendidih dan balut tutup periuk dengan kain.⠀⁣ ⠀⁣ #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler⠀⁣ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀⁣ .⠀⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 16
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 57
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 43
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 41
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 41
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 49
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ KEK COKLAT KARAMEL 😍😍😍 A) bahan2 karemal - 1/2 sudu besar gula.rata kan dlm loyang.cair kan gula dgn api perlahan.biarkan hingga perang dan sejukkan.⁣ ⁣ B) bahan2 karemal⁣ 4 bijik telur⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1 1/2 cawan susu cair⁣ 1 sudu besar asen vanila⁣ Satu kan semua bahan2 blander hingga sebati⁣ Tuang dlm karemal tadi kukus 25 minit.⁣ ⁣ C) Bahan2 kek coklat⁣ 1/2 cawan minyak⁣ 1/2 cawan susu pekat⁣ 1/2 cawan susu cair⁣ 1/2 cawan serbok koko⁣ Masak bahan2 C) hingga gula cair dgn api perlahan.dan sejuk kan⁣ ⁣ D) 2 bijik telur 1 cawan tepung gandum⁣ 1/2 sudu teh soda bikarbonat⁣ 1/2 sudu teh baking powder⁣ ⁣ Blander kan telur sekejap.pastu satu kan dlm adunan koko tadi...campor kan bahan2 D) tadi tuang dlm loyang karemal.kukus 30 minit ye.⁣ ⁣ Siap!⁣ .⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 15
  • 0
  • 4 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 124
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 75
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 27
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 65
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 33
  • 0
  • 5 Hours ago

Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya⁣ ⁣ Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉 @dapurzulin ⁣ ⁣ .⁣ .⁣ Opsss, ada yang sarapan dengan Spaghetti aglio olio 🍤 with parmesan ke harini?Sedapnyaa.. 🧀⁣ .⁣ Nah, Resepi Spaghetti Aglio Olio Cara sis Adilah Jaafar. Boleh buat sendiri nanti.⁣ .⁣ Bahan-bahan:⁣ ⁣ 1. Bawang Holland Sebiji *potong dadu⁣ 2. Bawang putih 6 ulas * potong dadu⁣ 3. Cendawan Butang 1 tin *hiris nipis⁣ 4. Capsicum hijau dan merah *potong dadu⁣ 5. Udang dibuang kulit⁣ 6. Mix herbs 2 sudu besar⁣ 7. Chili Flakes 3 sudu besar⁣ 8. Kiub ayam 1 (optional)⁣ 9. Serbuk Black Pepper 2 sudu besar⁣ 10. Spageti 500g / 1 paket⁣ 11. Garam⁣ 12. Olive oil⁣ 13. Parmesan Cheese⁣ ⁣ Cara-cara:⁣ ⁣ 1. Rebus spageti dahulu..dah masak toskan.⁣ 2. Panaskan minyak olive..tumis bawang holland dan bwg putih sampai layu⁣ 3. Masukkan udang..goreng sekejap⁣ 4. Masukkan Mix herbs, chili flakes, serbuk black pepper dan kiub ayam..goreng sekejap⁣ 5. Masukkan Cendawan dan capsicum.⁣ 6. Masukkan garam secukup rasa⁣ 7. Masukkan spageti yg telah direbus..kacau sebati⁣ 8. Taburkan sedikit chili flakes dan parmesan cheese⁣ 9. Siap!⁣ ⁣ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⁣ ⁣ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  • 39
  • 0
  • 5 Hours ago

Anda Nak Turunkan Berat Badan .... anda yg mempunyai saiz badan spt gambar ... anda boleh melakukan senaman spt yang dicadang @ anda boleh join program kami , ini kerana proses penurunan berat badan bukanlh senaman yang diutamakan 80% Pemakanan 20% Senaman.. Jelaskan... kita naik berat badan sebab makanan .. nak turun berat badan juga dgn makanan.. Sooo apa tunggu lagi.. kakkhamsi sedia membantu utk anda yang dah ada NIAT utk turunkan berat .. Tanya & Tanya kakkhamsi sekarang ! 📲 012 3682856 Apa yang program kami offer utk anda? . ✅ Meal plan 30 hari ✅ Group Coaching Online ✅ Sesi 21 Topik Diet Sihat & Nutrisi ✅ Nutrisi Seimbang Peribadi ✅ Teknik LOCK BERAT BADAN ✅ Teknik Pecut Kurus ✅ Teknik Senaman Pecut Kurus ✅ Penghargaan Daripada Coach ✅ Coaching 1-1 ❤️ Perjalanan nk turunkan berat badan memang ada cabaran.. kena istiqomah..sbb tu pentingnya group support, coach & ilmu .. 👉Boleh whatsapp 📲 012 3682856 atau terus klik di profile ig @kakkhamsi..😍 Follow terus @kakkhamsi yew.. 80% pemakanan 20% senaman Baru Gempak Jaga makan, Lazimi senaman 😍 #jomkurussihat #kurussihat #onlinefitnesscoach #motivasikurus #primavalet #bajubesar #seluarbesar #bajumurah #jakel #bajusaizbesarmurah #bajukurungsaizbesar #bajuxxxlmurah #menusedap #resepi #resepimudah #menudiet #simplysiti #menudalampantang #bajulebaran #menudietsihat #dramaviral #videoviral #meletop #selamatpagimalaysia #astroawani #bmw #tudungariani #kedaimakanviral #porsche #coachbag

  • 2
  • 0
  • 6 Hours ago

RESEPI RED AND WHITE CHEESE TART . Bahan2 untuk kulit : 200gr butter / Marjerin 350gr tepung gandum 3gr serbuk koko 50-60gr gula halus ( mengikut selera) 1 sdm air sejuk 1/2 sdt pewarna merah CARA PENYEDIAAN : 1. Pukul marjerin/butter hingga sedikit pucat. 2. Masukkan tepung, serbuk koko dan gula halus yg sudah di ayak terlebih dahulu. Hancurkan menggunakan pisau pastry atau garfu. ( seperti pasir) 3. Tambahkan pewarna makanan dan 1 sdm air sejuk. Jika masih keras dan sukar di bulatkan tambahkan lagi air sejuk. 4. Bulatkan dan tutup dengan cling wrap. Simpan dalam peti sejuk lebih kuranh 30 minit. 5. Bulatkan atau bentukkan mengikut bentuk acuan tart. ( sy guna 35gr setiap tart) 6. Cucukkan bahagian bawah dengan garfu. 7. Bakar dalam oven pada suhu 180°C selama lebih kurang 25 hingga 30 minit. 8.keluarkan kulit pie dari dalam acuan dan biarkan sejuk baru di isikan dengan filling. ------ Filling Frosting Cream Cheese Bahan2 : 225gr cream cheese 50gr butter 120gr gula aising 1 sdt vanilla esen 1/2 sdt air lemon CARA PENYEDIAAN : 1. Pukul cream cheese dengan butter hingga rata dan creamy. 2. Tuang vanilla esen, kemudian gaul hingga rata dan masukkan gula aising, pukul lgi hingga betul2 rata dan sebati. Terakhir masukkan air lemon dan gaul.lagi hingga rata. 3. Masukkan dalam piping bag, dan simpam sebentar di dalam peti sejuk. 4. Keluarkan piping bag, dan pipekan filling diatas permukaan kulit tart tadi. Gunakan sudu untuk membantu membulatkan permukaan filling tart tadi. 5. Akhir sekali, taburkan sedikit serbuk kulit pie di atas permukaan cream tadi dan boleb di yambah hiasan lain2 mengikut kesukaan masing2. ( sy menggunakan strawbery dan daun pudina) Sedia untuk.di hidang! 😋 #RedAndWhiteCheeseTart #ApaKauRasa #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #resepimemikatsuami Kredit: Apakau_rasa

  • 13
  • 0
  • 6 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ Tengok jer pun dah terliur🤤⠀ ⠀ Another simple easy peasy resepi tapi sangat sedap!⠀ Makan dengan nasi panas dan cili padi kicap.⠀ Ngam teroks!⠀ ⠀ TELUR DADAR RANGUP ALA THAI⠀ ⠀ Bahan-bahan:⠀ ⠀ 1 biji telur⠀ 2 1/2 sudu makan air⠀ sedikit garam⠀ ⠀ Cara-cara:⠀ ⠀ Satukan kesemua bahan diatas, kocok sehingga agak berbuih.⠀ Panaskan minyak (minyak kena banyak)⠀ Setelah minyak betul betul panas baru tuangkan telur sedikit demi sedikit hingga habis. ⠀ Tunggu beberapa minit dan terbalikkan.⠀ Toskan minyak, telur dadar.⠀ Siap!⠀ ⠀ Kredit: Kuali Helena⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 87
  • 0
  • 6 Hours ago

13 YEARS CHALLENGE . Cuba teka berapa umur kami semasa kahwin? Mesti dapat tahu berapa umur kami tahun 2019 kan. . Masa kahwin gemuk, tapi lepas kahwin makin cantik. Ada tak yang nak kurus lepas kahwin dan kekal pada berat ideal macam kami? Cer komen ‘DM SAYA’ 😊😊 . Turn ON notification supaya tidak terlepas tips2 penting . SHARE & TAG kawan2 yg sedang berdiet . PENDAFTARAN Kurus Online Coaching SEASON 53 sesi JANUARI 2020 sudah dibuka!!🔥🔥🔥🔥 . Turun berat itu mudah dengan ilmu. Lets start our amazing journey together! 🤝🤝 . Klik link di bio IG saya utk mendaftar . @polo_kinin @polo_kinin @polo_kinin . Coach Polo ➡ 019 4752865 #kurusonlinecoaching #teamcoachyatie #💯online . . #kurusdarirumah #jomkurus #mealplan #menusihat #resepi #resepisedap #resepimudah #menudietsihat #dramasweetdreams #kuruscepat #babysayang #Kuruskanbadan #azamkurus #tipskurus #menueatclean #kurusbadan #tipsdiet #dietselamat #diettanpabersenam #kurussebelumkahwin #dietsenang #jubahsouq #bajuraya #dietmalaysia #eatclean #dietstartmonday #kurus

  • 7
  • 0
  • 7 Hours ago

Nak seribu daya . . Dulu2 kembang setaman.. Ingatkan tak ada harapan nak slim semula... . . Rupanya nak turun berat ni ⭐kena ada ilmu ⭐Kena ada group support ⭐Kena sentiasa positif ⭐Kena percaya Semua ni ada dalam #cooltargetonlinecoaching Alhamdulillah sy berjaya turun sebanyak 16 kg... Utk info lanjut klik link di bio @ija_alanx Ija 0132220014 #saizbaru #eatclean #plussize #bajuxs #jomkurus #mealplan #tipskurus #shawl #tipssihat #dietsihat #jubahbesar #sayanaksihat #kurustanpasenam #programdiet #resepimudah #resepisihat

  • 4
  • 0
  • 7 Hours ago

super yummy, super easy, super pretty, super pop-tarts for a super Christmas breakfast! Recipe in bio⁠ ⁠ ------------------------------------------------------------------⁠ ⁠ Video cara membuat poptarts hari natal yang mudah, sedap dan comel. ⁠ ⁠ --------------------------------------------------------------------⁠ ⁠

  • 5
  • 1
  • 7 Hours ago

Tq Aishah from gombak. Berfamily day di puchong. Maka berjodoh la dgn shellout kita 😘 . . Berminat nak order Shellout boleh whatsapp no 0165296953 atau klik sahaja link di bio 😊 . . #shelloutdelivery #shelloutpuchong #kinrara #putrajaya #likeforlikes #bazarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepimudah #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #malaysian #malaysia #likeforfollow #follow4likes #likers #jualbeli

  • 7
  • 0
  • 7 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ Resipi Kek Batik Melting versi biskut lembut macam kek!⠀ ⠀ Bahan² kek batik⠀ 600g bskt marie (patah2kan)⠀ 200g butter⠀ 1 cawan milo⠀ 1 cawan susu pekat⠀ 1/2 cawan serbuk koko⠀ 1/2 cawan air masak⠀ 2 biji telur⠀ Esen vanila⠀ ⠀ Bahan2 topping@ganache⠀ 100g milk compound⠀ 100g dark compound⠀ (sis guna beryls)⠀ 200ml whipping cream⠀ 1 sdb butter⠀ 1 sudu besar golden syrup (optional)⠀ 1sdk hazelnut oil (tips nak bagi choc sedap mcm cadbury kalau tak ada abaikan ye) ✅Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. Ketepikan. Biarkan sejuk sekejap.⠀ ⠀ 1. Masak butter smp cair, masak kek batik guna api kecik je ek. kemudian terus masukkan susu pekat. Kacau rata.⠀ 2. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Kacau cepat2 tkt berketul.⠀ 3. Masukkan telur, kacau dl bg rata dan baru masukkan air. Kacau sebati biar semua sekata.⠀ 4. Last skali masukkan biskut. Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. Ok boleh tutup api.⠀ 5. Terus masukkan smua ke dalam loyang saiz 10inci (alas plastik bg bskt x melekat dan seng tarik keluar) dan tekan2 padat.⠀ 6. Tuang choc ganache melting dan simpan chiller selama 4jam atau lebih sebelum di potong.⠀ 7. Keluarkan kek dan biarkan suhu bilik sekejap bagi kek lembut sebelum senang untuk dipotong.⠀ ⠀ Tips nak bagi potongan cantik:⠀ ⠀ Pisau yang nak guna utk potong kek batik hendaklah dicelup air panas atau lap dengan tisu setiap kali nak potong.⠀ ⠀ Kredit: Tuan Adriana Arissa⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler#malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

  • 201
  • 1
  • 7 Hours ago

KOMEN "NAK” kalau nak saya bantu anda selesaikan masalah yang anda hadapi ni, atau klik link di bio IG saya. . . 🤳BOLEH TAG DENGAN KAWAN YANG ADA MASALAH MACAM NI. . Turn on notification anda agar anda tidak ketinggalan dengan posting tips-tips atau info daripada saya . . Coach Kamal +6013-3018756 Coach Eifa +6013-2656939 . . #eifa_kamal #befitprogramonline #santaisantaikurus #beranibuanglemak #pemakanansihat #carakurusbadan #kurusmudah #jomkurus #jomsihat #ariani #ctdk #kurussebelumkahwin #teamnickhinhussien #telekung #tudunginstant #muslimah #demirindumu #teamahmadmizah #sakitlutut #badanbesar #resepisedap #resepimudah #kurusselamat #kuruskanbadan #nakkuruscepat #saynotoobese

  • 3
  • 0
  • 7 Hours ago

APA SAIZ YANG ANDA IDAMKAN? SERAHKAN PADA KAMI YANG PAKAR! . ⚠BOSAN ASYIK KENA PAKAI BRA SPAN TEBAL UNTUK NAMPAK YAKIN? SEDIH DENGAN ASET KECIL YANG LANGSUNG TAK MENGANCAM? . ⚠ Idamkan saiz payudara yang BESAR, SEKSI dan MENAWAN? InshaAllah Love Potion dan sabun Wonder Bloom boleh bantu! . . Whatsapp 0128158320 . #krimpayudara #sabunpayudara #lovepotionbyhushhush #seksiuntuksuami #krimpembesarpayudara #kedaisuamiisteri #lingeriesmalaysia #bajutidursatin #kurusselepasbersalin #resepimudah #barangbaby #pakejperkahwinan #jomselfie #setberpantang #kurusselepasbersalin #bajukurungcotton #hushhushwecare #2019 #wonderbloombyhushhush

  • 3
  • 0
  • 7 Hours ago

CUCKOO JAUH LEBIH BAIK! ✓Air mineral beralkali ringan ✓Dijamin bersih dan selamat diminum. ✓Lebih praktikal ✓Mudah digunakan ✓Cepat! ✓Semestinya murah berbaloi dengan harga. Jom bertukar kepada Cucloo

  • 2
  • 1
  • 7 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @dapur.miera Jelly kelapa..sedap makan sejuk2 Nah saya serta kan resepi yang mudah Bahan2 Air kelapa (pakai 2 biji ya) + air masak biasa jadikan 3000ml Daun pandan selai(simpul kan) Serbuk jelly kelapa (1 paket) Gula 1 cawan(tak nak manis boleh kurang kan) Isi kelapa(potong kan kecik2 ya) Cara1 Didih kan air kelapa+ air masak biasa tu sampai betol2 mendidih..masuk kan daun pandan yg dah disimpul..masuk kan pula gula..kacau smpai gula larut,buang kan daun pandan tu..masuk kan pula serbuk jelly kelapa..kacau2 terus tutup api Sejuk kan air dadih tu..boleh la masuk kan isi kelapa kedalam cup..tuang air dadih kedalam cup..tutup kan cup tu..boleh simpan dalam peti Saya buat nie dapat dalam 20 cup..kalau nak buat lebih boleh ganda kan bahan2 ye #dadih nie boleh tahan sampai 3 hari ye..lebih dari tu nanty jadi masam.. (Paket hijau tu serbuk jelly kelapa) LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 58
  • 0
  • 7 Hours ago

Ini 1 lagi testimoni satu musim untuk intake bulan Oktober bg peserta Program Kurus Online. Ini bukan program suka2 yew... kami serius nak bantu ramai orang di luar sana yang berat badan berlebihan.. Anda bagaimana..? Group Program Advance Kurus Online JANUARI INTAKE kini diBUKA... NAK KURUS KENA ADA ILMU & COACH YANG PANTAU Ada bimbingan dan ilmu yang betul dari coach yang berpengalaman barulah boleh turun berat badan. Buat pasangan bakal pengantin... anda masih belum terlewat untuk lakukan perubahan .. dgn kakkhamsi anda blh lakukan .. anda boleh menukar saiz baju pengantin anda dr saiz XXL ke M .. ayuh adik2 Apa yang program kami offer utk anda? . ✅ Meal plan 30 hari ✅ Group Coaching Online ✅ Sesi 21 Topik Diet Sihat & Nutrisi ✅ Nutrisi Seimbang Peribadi ✅ Teknik LOCK BERAT BADAN ✅ Teknik Pecut Kurus ✅ Teknik Senaman Pecut Kurus ✅ Penghargaan Daripada Coach TANPA : ❌ PIL KURUS ❌ TEH KURUS ❌ BERLAPAR ❌ BERSENDIRIAN ❌ JAMU Follow terus kakkhamsi yew.. ➡️ 80% pemakanan ➡️ 20% senaman Baru Gempak Jaga makan, Lazimi senaman 😍 🌹Sesi JANUARI 2020 Intake Advance Coaching Transformasi Kurus Online untuk Pendaftaran KINI DIBUKA untuk 30 orang peserta.. 👇🏽👇🏽👇🏽 Direct whattsapp 012-3682856 atau klik link di profil ig kakkhamsi yew ❤️💋 #jomkurussihat #kurussihat #onlinefitnesscoach #motivasikurus #primavalet #bajubesar #seluarbesar #bajumurah #jakel #bajusaizbesarmurah #bajukurungsaizbesar #bajuxxxlmurah #menusedap #simplysiti #resepimudah #menudiet #masakankorea #menudalampantang #bajupengantin #menudietsihat #dramasweetdreams #videoviral #bmw #selamatpagimalaysia #astroawani #artisbarumeletop #tudungariani #kedaimakanviral #porche #coachbag

  • 7
  • 0
  • 7 Hours ago

Jumpa kawan lama since umor 17 tahun. MasyaAllah rasa macam zaman sekolah balik.. . . . Dapat buah tangan jagung susu & sweet potato stok seminggu.🥰🥰🥰 . . #friendship #kurus #jomkurus #vitdaily #foodpornmalaysian #resepisedap #majalahrasa #ilovefood #jjcm #masakapahariini #malaysianfoodie #malaysianfood #resepimudah

  • 21
  • 0
  • 7 Hours ago

nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my Spagetti Prawn Aglio Olio untuk malam ni 😌 Fav suami & anak2 ❤️ Bahan-bahan: Spagetti Seafood (udang/sotong/lala pilih salah satu@semua jenis pun buleh) Bawang holland Parsley Oregano Lada hitam Cili flakes Kiub pati ayam Saderi Capsicum merah@hijau Cara-cara: Rebuskan spagetti kemudian toskan. Tumis bawang holland dgn minyak Zaitun. Dah naik bau masuk seafood.lepastu masuk cili flakes, oregano, parsley, lada hitam dan kiub pati ayam. Kacau2 dah naik bau masuk saderi & capsicum. Last masuk spagetti yg dh rebus tuu. Akhir skali perasakan. Siapp ! 😋 P/s: udang tuu mmg sy x buang kepalanya, just gunting bahagian hujung kepala je sebab masak skali kepala baru sedap 😆 Kredit: Fey Leeya #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

  • 44
  • 0
  • 8 Hours ago

ANDA PILIH YANG MANA SATU, MAGGI KE NASI. 🤔 . . Nampak macam biasa2 je kan.. sebungkus aje pun..tapi kalori dia dah serupa makan 7 senduk nasi.😱 . OH NO NO NO.. Jangan anda cuba2 jika anda nak turunkan berat badan. Memang nampak simple dan mudah nak sediakan.. tapi ia juga simple dan mudah nak naikkan berat badan juga ye..😂 . . NAK KURUS, NAK SIHAT, NAK JAGA MAKAN? . Tapi selalu blur bila masuk bab "nak makan apa?" Alhamdulillah semua jadi mudah dengan program sebab meal plan lengkap disediakan untuk peserta siap dengan groceries list. . MAKAN SEDAP2 TETAP TURUN 3-10KG 💃🕺 . . 👉 KLIK LINK DI BIO IG @eifa_kamal UNTUK MENDAFTAR KURUS SECARA ONLINE AZAM 2020 . . Coach Kamal +6013-3018756 Coach Eifa +6013-2656939 . . #eifa_kamal #befitprogramonline #santaisantaikurus #coachkurus #testimonikurus #kurusdarirumah #jommakan #kurustanpasenam #makananmelayu #ariani #ctdk #sayasukamakan #teamnickhinhussien #sarapansihat #teamahmadmizah #sakitlutut #badanbesar #resepisedap #resepimudah #kurusselamat #pesanpadahati #diayangkucinta #adelleasofea #kebaya #tipskurus #plussize #plussizefashion #saynotoobese

  • 14
  • 3
  • 8 Hours ago

BETUL KE TYPO NI PETANDA AWAL GEMUK? 🤔 . . Jari-jari dah makin membesar, nak tekan huruf lain, huruf lain pula yang kena.. Boleh jadi jugak lah kan.. kalau badan anda tak membesar tak mungkin jari2 membesar sorang2 dia kan.. mesti jari sama membesar seiring dengan badan kan. . . Coach Kamal +6013-3018756 Coach Eifa +6013-2656939 . . #eifa_kamal #befitprogramonline #santaisantaikurus #coachkurus #testimonikurus #kurusdarirumah #jommakan #kurustanpasenam #makananmelayu #ariani #ctdk #sayasukamakan #teamnickhinhussien #sarapansihat #TQcaptain #diayangkucinta #rinduyangterlarang #teamahmadmizah #sakitlutut #badanbesar #resepisedap #resepimudah #kurusselamat # #kebaya #tipskurus #plussize #plussizefashion #saynotoobese

  • 7
  • 0
  • 8 Hours ago

ber roti canai dulang dgn emak pagi2 ni.... cicah pulak dgn kari sardin... mengamit kenangan masa kecik2 dulu... bukan fmly senang..beli tepung sekilo boleh dapat banyak...makan adik beradik...mak kata biar anak2 mak puas makan... . Perkongsian : Ain Suria . Follow rapat @resepi.harini Follow rapat @resepi.harini Follow rapat @resepi.harini . #kakimakan#kuatmakan#gengkuatmakan#makananmalaysia#makananmelayu#resepi#resepimudah#resepiibu#resepimama#resepisedap#masak#masakmasak#masakanmelayu#masakanmama#masakwithpassion#tutorialmasak#videomasakan#masakansimple#marimasak#masakbuatsuami#tipsmemasak#tipsdapur#malaysiafoodies#malaysiafoodie#malaysiafood#paidreviewmalaysia#paidreviewmurah#paidreviewrm20#paidpromote

  • 54
  • 0
  • 8 Hours ago

Anda nak turun berat badan kan... so boleh buat workout di rumah jer.. setiap hari atau 2 kali seminggu atau sekali seminggu... sebab proses turun berat badan adalah dari : 80% Pemakanan kita 20% Senaman.. Anda tunggu apa lagi .. jika anda dah ada NIAT nak turunkan berat badan... Alhamdulillah... Jommm kakkhamsi guide anda Dalam program yang awesome..😍 Program Advance Coaching Turun Berat Online untuk Sesi Januari 2020 KINI DIBUKA... BOOKED SLOT UNTUK ANDA SEKARANG..🌹 Apa yang program kami offer utk anda? . ✅ Meal plan 30 hari siap dgn video ✅ Group Coaching Online whatsapp ✅ Sesi 21 Topik Diet Sihat & Nutrisi ✅ Nutrisi Seimbang Peribadi ✅ Teknik LOCK BERAT BADAN ✅ Teknik Pecut Kurus ✅ Teknik Senaman Pecut Kurus ✅ Penghargaan Daripada Coach ✅ 1-1 Coaching ♥️ ••••••••••••••••••••••••••••• 🏃‍♀️🏋️‍♀️⛹🏻‍♂️ Ada Bimbingan & Ilmu Yang Betul Dari Coach Yang Berpengalaman. 👇🏽👇🏽👇🏽 Tanya Kami Bagaimana.. Follow kakkhamsi @ Whatsapp 012-3682856 @ klik terus di profil ig @kakkhamsi yew😍 #jomkurussihat #kurussihat #onlinefitnesscoach #motivasikurus #primavalet #bajubesar #seluarbesar #bajumurah #kuruscantikl #bajusaizbesarmurah #bajukurungsaizbesar #bajuxxxlmurah #menusedap #simplysiti #resepimudah #menudiet #menudietsihat #menudalampantang #bajupengantin #menudietsihat #dramaviral #videoviral #meletop #selamatpagimalaysia #astroawani #ctdk #tudungariani #kedaimakanviral #porche #sitinordiana

  • 4
  • 0
  • 8 Hours ago

Travel set fruit & Travel set vege. Puree utk baby 6 bulan & keatas. Boleh di pelbagai kan penggunaan nya. Mix dengan bubur, sedap sangat. 🤩 Utk pembelian di Shopee, klik sini 👇 https://shopee.com.my/product/52603477/1982402653?smtt=0.0.9 Atau boleh wasap di link ini 👇 http://www.wasap.my/60133726032 COD area pulau pinang ❤️ #buburbayi #makananbayi #babyfood #healthybabyfood #naturalbabyfood #makananbayimalaysia #babyfoodmalaysia #6bulan #baby #homemadebabyfood #instantbabyfood #chickenpowder #instantporridge #bubursegera  #resepimudah #resepibayi #kedaibabyonline #biskutbaby #serbukbilis #izliyahkitchen #onlineshopping #mom #babyshopmalaysia #babyfoodpenang #babyfoodperak #babyfoodGeorgetown #babyfoodbayanlepas

  • 0
  • 0
  • 8 Hours ago

Seronok nya bersantai di tepi sawah. Sambil ambik angin sepoi bahasa, sambil bagi baby mkn bubur beras perang ni. Tuang air panas, jaddiii 💙 Utk pembelian di Shopee, klik sini 👇 https://shopee.com.my/product/52603477/1982402653?smtt=0.0.9 Atau boleh wasap di link ini 👇 http://www.wasap.my/60133726032 COD area pulau pinang ❤️ #buburbayi #makananbayi #babyfood #healthybabyfood #naturalbabyfood #makananbayimalaysia #babyfoodmalaysia #6bulan #baby #ibuberpantang #ceria #travelwithbaby #babyfoodpenang #homemadebabyfood #instantbabyfood #babycookies #babyfoodbayanlepas #babyfoodGeorgetown #chickenpowder #instantporridge #bubursegera  #resepimudah #resepibayi #kedaibabyonline #biskutbaby #serbukbilis #izliyahkitchen #kedaibayi #onlineshopping #babyshopmalaysia

  • 0
  • 0
  • 8 Hours ago

Babyfood homemade... Serbuk ayam & serbuk bilis combo together-gether dengan hanya rm41. Klik link Shopee utk pembelian 👇 https://shopee.com.my/product/52603477/1954966664?smtt=0.0.9 COD area pulau pinang ❤️ #babyfood #healthyfood #homemade #biskutbudak #buburmudahmasak #serbukayam #serbukbilis #healthybabyfood #naturalbabyfood #babyfoodmalaysia #bayiceria #resepimakananbayi #resepimudah #berasperang #babycereal #babyfoodbayanlepas #babyfoodGeorgetown #babyfoodpenang #babyfoodseberangPrai #travelfood #inlove #bubur6bulan #buburnasi #6bulan #resepibayi #pureebaby

  • 1
  • 0
  • 9 Hours ago

Dok dang pitih beli 916 kite paka hok Inspired je lah🤣. Kalu dok kabo bukan org tau pun haaa.. Item memang nampak REAL 916❤️ 📌Berminat untuk oder : sila screenshot dan hantar 👇 www.wasap.my/601116911645/emassadurpremium . . #bazarpaknil #bajukurungterkini #bajutidur #kekharijadi #emas #gelangemas #perhiasanemas #rantaiemas #kedaiemas #emas916online #gelangemas916 #cincinemas916 #emas999 #gelangkakiemas #emasmodelbaru #investasiemas #jualemas #emas916tulen #kalungemas #antingemas #emas24karat #emassuasa #emas916malaysia #emas916murah #emaskorea24k #emasmurah #emaskelantan #resepimudah #kedaionline #makeupnikah

  • 3
  • 0
  • 9 Hours ago

Emas sadur premium . Walaupown palsu tapi like ori kan.. Tak kisahlah palsu ke apa.. Janji impian nk melaram mcm orang lain tercapaikan... . . Nakk jom wasp ann www.wasap.my/601116911645/fbemassadurpremiumnew . #bazarpaknil #bajukurungterkini #bajutidur #kekharijadi #emas #gelangemas #perhiasanemas #rantaiemas #kedaiemas #emas916online #gelangemas916 #cincinemas916 #emas999 #gelangkakiemas #emasmodelbaru #investasiemas #jualemas #emas916tulen #kalungemas #antingemas #emas24karat #emassuasa #emas916malaysia #emas916murah #emaskorea24k #emasmurah #emaskelantan #resepimudah #kedaionline #makeupnikah

  • 0
  • 0
  • 9 Hours ago

CUCKOO WATER FILTER : FUSION TOP Mempunyai 3 suhu air : ✔️2 LITER : PANAS 🔥 . ✔️1.4 LITER : SEJUK ❄️ . ✔️SUHU BIASA💦: (via faucet) Total tangki: 3.4 liter Hanya RM98 sebulan dgn 3 tahun kontrak. Berbaloi kerana menjimatkan masa dan memudahkan kerja. ☑️PEMASANGAN PERCUMA SELURUH MALAYSIA. ☑️TIADA CAJ PENDAFTARAN

  • 2
  • 1
  • 14 Hours ago

Air sejuk Cuckoo sejuknya sampai ke tulang sumsum! Nampak tak? Tak perlu susah-susah nak refill air dalam peti sejuk dah.. guna Cuckoo lagi senang♥️♥️

  • 4
  • 1
  • 14 Hours ago

Jujur bagitau.. sejak ada Cuckoo terasa banyak masa dah dijimatkan. Kalau nak buat air panas atau nak minum air sejuk, ambil masa seminit dua je. Jauh beza dengan dulu. Dulu tetamu datang tak sempat nak borak lama. Sibuk duk jerang air kejap-kejap masuk dapur tunggu air masak. Sekarang bangun pagi tak sibuk nak jerang air atau refill air dalam peti sejuk. Saya ada Cuckoo 😍

  • 5
  • 1
  • 21 Hours ago